Ion Lungu spune că bannerele partidelor vor fi date jos când începe campania electorală: Când mergi prin oraș, vrei nu vrei, te uiți la aceste bannere. Mie îmi crește inima când văd că PNL are cele mai frumoase bannere.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că bannerele partidelor politice expuse în ultima perioadă în municipiul Suceava au certificat de urbanism și autorizație de amplasare și susține că vor fi îndepărtate când începe campania electorală.

Lungu a spus în conferință de presă că înaintea alegerilor partidele încep afișajul și că acest lucru se întâmplă și acum.

„Se întâmplă întotdeauna lucrul acesta. Nu suntem în campanie electorală ci în precampanie. Toate partidele au venit, au certificat de urbanism, autorizație. E un lucru absolut legal, iar restul nu comentăm. Nu se întâmplă numai la Suceava, ci în toată România”, a spus primarul.

El a spus că atunci când începe campania electorală sunt alte reguli, dar că „până atunci, asta e”.

Întrebat dacă nu se încală o hotărâre a Consiliului Local prin care sunt interzise afișarea de bannere în afara celor prin care se anunță evenimente culturale, el a explicat că toate partidele prezente în Consiliul Local și-au pus bannere, începând cu PMP, PSD, PNL, ALDE.

„O să ne amendăm reciproc”, a spus primarul.

El a precizat că vor fi îndepărtate când începe campania electorală.

Chestionat dacă știe care este câștigul electoral al partidelor prin aceste bannere, el a spus că nu există o cuantificare a punctelor electorale aduse de bannere.

„Partidele își fac strategia lor de campanie electorală și că trebuie să existe în mentalul colectiv și își pun aceste bannere.Când mergi prin oraș, vrei nu vrei, te uiți la aceste bannere”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că este bucuros că cele mai frumoase bannere sunt ale PNL.

„Eu sunt așa de mândru când văd că PNL are cele mai frumoase bannere, îmi crește inima.Ale PNL chiar sunt frumoase”, a spus Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de