Nechifor cere o dezbatere largă pentru deblocarea proiectului de gaz de la Vatra Dornei: E vorba de 14 hectare de teren care ar da șansa Dornei să viseze la turism, la viitor, la dezvoltare pentru că acum e praf orașul. A existat o fereastră de oportunitate în 2016 pentru transferul terenului care nu a fost fructificată în Guvernarea Cioloș


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a propus, vineri, o dezbatere largă pentru deblocarea proiectului de gaz natural pentru municipiul Vatra Dornei la care să participe atât cei care conduc sau au condus județul cât și primarii municipiului Vatra Dornei.

„Ascunși după corcoduși, după comunicate de presă, mai mult sau mai puțin inteligente, nu cred că este suficient. Să venim fiecare dintre noi care am fost responsabili strict pe perioada noastră de responsabilitate și să spunem oamenilor ce am făcut. Din 2000 Vatra Dornei nu are gaz metan și am auzit în fiecare campanie electorală aceleași promisiuni sforăitoare” a spus Nechifor.

El a propus ca la dezbateră să particioe și Gheorghe Flutur și Gavril Mârza și Ioan Stan și primarii din Vatra Dornei care să spună ce au făcut concret și să găsească soluții.

„Să ne dăm mâna cumva, să lăsăm competiția politică. Să discutăm ce soluții există. Eu ca președinte al CJ Suceava de fiecare dată am spus adevărul, ceea ce a deranjat. Nu am avut posibilitatea să facem mai mult pentru că nu au fost oportunități și ferestre de oportunitate. Acolo e un blocaj la nivel legislativ, un blocaj juridic între doi așa ziși proprietari pe pădurea bucovineană”, a spus deputatul.

El a arătat că sunt implicate atât Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cât și Romsilva și a făcut un apel la IPS Pimen și la cei care conduc Romsilva că poate se înțeleg între ei pentru acest proiect.

„M-am săturat ca om politic care am încercat să fac ceva să răspund pentru lucruri care nu-mi aparțin. M-am săturat să văd scandalul acesta între IPS Pimen și Romsilva de parcă pădurea asta a dat-o Decebal sau Burebista nu știu cui. Pădurea asta e a sucevenilor. De ce ne batem joc așa de mult de oameni? De ce nu avem capacitatea pentru 14 ha de pădure pentru gazul metan la Vatra Dornei să ne dăm mâna cu toții? Și eu, și Flutur, și IPS Pimen și cei de la Silvic și miniștrii și Dragnea și Iohannis și toți. E mai simplu să ne înjurăm, să ne aruncăm ocară, să ne spălăm pe mâini și să plecăm mai departe și cei din Dorna îngheață și acum iarna și plătesc facturi uriașe pentru că chiar nu am înțeles nimic din spiritul Bucovinei?”, a declarat Nechifor.

El a adăugat că a trecut prea mult timp ca să nu se înțeleagă că soluția nu e în politică, ci la suceveni.

„Cer public Romsilva, Ministerului și Guvernului să încheie odată procesul respectiv. S-au certat unii cu alții. Au câștigat cei de la silvic în august 2016 și a fost fereastră atunci când puteau să facă lege. Nu mai eram eu președinte, nu mai era Ponta premier. Era Flutur cu Cioloș și nu au profitat de nouă luni cât nu a mai fost proces când puteau să facă transferul legal și nu au făcut-o. A venit momentul aprilie 2017 când silvicul a cerut pădurea de parcă e a lor. Au act de proprietate de la Sf. Petru?”, a spus deputatul Pro România.

El a arătat că în litigiu sunt sute de mii de hectare și că pentru deblocarea proiectului e nevoie doar de 14 hectare.

„ Sunt 14 hectare pe un traseu greu, montan, care ar da șansa Dornei să viseze la turism, la viitor, la dezvoltare că e praf orașul”, a spus Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de