Flutur: Guvernul PSD trebuie să declare proiectul magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei de importanță națională pentru a-l debloca. Eu am deblocat proiectul conductei de gaz spre Câmpulung Moldovenesc, iar spre Vatra Dornei e blocat de șapte ani de PSD care lasă moștenire cel mai parazit proiect din istoria județului-Utilități și Mediu


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că a constatat că PSD Suceava susține că se preocupă de proiectul conductei magistrale de gaz natural spre Vatra Dornei și că speră să îl vadă realizat, dar crede că singura soluție reală este ca Guvernul să declare proiectul de importanță națională.

„Le dau soluția: Guvernul PSD-ALDE poate, prin Hotărâre de Guvern, să declare proiectul de investiții conducta de gaz natural DN 250 Pojorâta-Vatra Dornei ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. În aceste condiții pot beneifica de prevederile legii 185/2016 privind unele măsuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanță națională în domeniul gazelor naturale”, a spus Flutur. El a explicat că în aceste condiții, punerea la dispoziție a terenului în fond forestier urmează să se facă imediat și că se pot începe lucrările pe cei 26 de kilometri între Pojorâta și Vatra Dornei.

„Am pregătit un Memoriu către Guvern pentru a întări argumentele privind acest proiect de importanță națională. Asta este soluția și aștept ca Guvernul PSD să deblocheze în această primăvara construcția amânată de șapte ani”, a spus Flutur.

El a adăugat că a constatat că liderii PSD l-au menționat într-un comunicat de presă recent,  vrea să le aducă aminte că el a fost cel care a deblocat proiectul Utilități și Mediu și s-a construit conducta de la Frasin la Câmpulung Moldovenesc, iar Câmpulung Moldovenesc are astăzi gaze naturale, dar că după ce PSD a venit ei la putere s-a blocat proiectul.

„Ar trebui să le fie rușine pentru că lasă în urmă cel mai parazit proiect din istoria județului Suceava, un împrumut de  86,3 milioane de euro marca PSD, din 2003, pentru care s-au plătit până acum peste 200 de milioane de euro-asta da gândire de gospodari- și mai au primăriile de plătit până în 2031, de moștenirea PSD”, a spus Flutur.

El a subliniat că deși liderii PSD s-au întâlnit la Sucevița în 2017 de două ori și, de fiecarea dată, au promis că „de luni” vor debloca proiectul conductei spre Vatra Dornei nu s-a întâmplat nimic.

„În schimb, a găsit de cuviință, Guvernul PSD, să dea în judecată 550 de parohii, biserici și mănăstiri din județul Suceava, să le ia cele 30 de ha de pădure înapoi. Se judecă astăzi bisericile cu Guvernul PSD și din această cauză e blocată și trecerea gazului metan spre Dorna”, a explicat președintele CJ Suceava.

El a adăugat că parlamentarii PSD de Suceava vor susține că au o inițiativă legislativă privind soluționarea problemei.

„E Postul Mare. Să nu mintă!. Au depus inițiativa legislativă în frunte cu șeful lor Dragnea, iar Guvernul PSD prin ministrul Pădurilor a dat aviz negativ. Câtă ipocrizie”, a spus Flutur.

El a subliniat că le-a oferit soluția și se așteaptă ca aceasta să fie pusă în aplicare.

„Lăsați ipocrizia și dați HG cu investiție de importanță națională. Trebuie să înțeleagă cei din PSD că gazul nu se dă doar în Piața Victoriei, ci trebuie dus la oameni acasă”, a conchis Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de