Ioan Stan, replică pentru Gheorghe Flutur: Sucevenii ne vor judeca după rezultatul muncii noastre prin care ar trebui să li se îmbunătățească viața, iar disputele politice locale rămân derizorii


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD Ioan Stan, președinte al organizației județene PSD Suceava, a reacționat, luni, după ce președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că singura soluție pentru deblocarea proiectului conductei de gaz natural spre Vatra Dornei este ca Guvernul PSD să declare proiectul  de importanță națională explicând că el a deblocat proiectul conductei de gaz spre Câmpulung Moldovenesc, dar că cel spre Vatra Dornei e blocat de șapte ani de PSD care lasă moștenire cel mai parazit proiect din istoria județului-Utilități și Mediu.

În replică, senatorul Ioan Stan a răspuns printr-un comunicat de presă că întodeauna a considerat că polemica își are sensul doar în cazul temelor politice, dar că atunci când vorbim de asigurarea necesităților, de rezolvarea problemelor sucevenilor este obligatorie colaborarea indiferent de interesele politice.

„Sucevenii ne vor judeca după rezultatul muncii noastre prin care ar trebui să li se îmbunătățească viața, iar disputele politice locale rămân derizorii”, a adăugat Stan.

El a arătat că după ultima intervenție a lui Gheorghe Flutur în presa locală se vede obligat să formuleze o serie de întrebări.

„Cât de ipocrit și duplicitar poți fi ca, invocând Postul Mare, să înneci opinia publică în minciuni și dezinformări?

Cum poți să te erijezi în cel ce a găsit soluția ideală privind alimentarea cu gaz a municipiului Vatra Dornei, când știi că ministrul economiei, social-democratul D. Andrușca, în colaborare cu parlamentarii social-democrați suceveni, în contextul deschiderii litigiului dintre Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Regia Națională a Pădurilor, a identificat soluția de a declara conducta de gaz Pojorâta- Vatra Dornei drept obiectiv de interes național?  Și în acest sens, în vara anului 2018, Ministerul Economiei a cerut un memoriu Consiliului Județean Suceava – memoriu pe care Gheorhe Flutur se împăunează că l-a făcut din proprie inițiativă.

Cât de mărunt poți fi încât să acuzi pe cineva de minciună fără să verifici faptele? Dacă ar fi întrebat-o pe colega sa, d-na deputat, ar fi aflat că, marți 02.04.2019, în comisia de Administrație publică din care face și dumneaei parte, a fost admis raportul preliminar asupra unui amendament (depus de noi) ce completează art. 7 din  OUG. 28/2013 – amendament care creeaza posibilitatea realizării acestei conducte și în situație de litigiu. Îl informăm de asemenea și că legea referitoare la reîmproprietărirea parohiilor cu suprafețe forestiere se află în dezbatere la nivelul comisiilor din Camera Deputațiilor”, scrie Ioan Stan.

El consideră că liderul liberal sucevean e lipsit total de eleganță când, cu obstinație, încearcă să-și însușească munca altcuiva, cum lipsit de eleganță este și atunci când induce ideea că lui i se datorează acțiunea de reabilitare a drumurilor naționale și județene fără să pomenească faptul că autorul și finanțatorul este Guvernul PSD ALDE.

„Minciuna are picioare scurte, dar suntem convinși că sucevenii înțeleg și o vor sancționa”, a conchis Ioan Stan.(N.B.)


Intră acum și în grupul de