Flutur: Ioan Stan mă atacă doar pentru a i se prelungi interimatul la șefia PSD Suceava. Să cheme juriștii să-i explice că soluția deblocării proiectului conductei de gaz spre Vatra Dornei este să fie declarat de importanță națională și nu doar de interes național


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și-a exprimat, marți, surprinderea de reacția virulentă a senatorului PSD Ioan Stan, președinte al PSD Suceava, după ce el le-a arătat calea de urmat în ceea ce privește deblocarea proiectului conductei de gaz natural spre Vatra Dornei, respectiv emiterea unei Hotărâri de Guvern prin care acest obiectiv să fie declarat de importanță națională.

„Poate că, fiind grăbit cu alegerile interne în PSD Suceava care se tot amână nu a sesizat că soluția pe care am găsit-o și care este viabilă presupune ca proiectul să fie declarat de importanță națională și nu de interes naționa. E total diferită nuanța, iar dacă va fi declarat de importanță națională ar determina ca proiectul să înceapă de a doua zi. Dacă nu înțelege să întrebe juriștii. Acesta este mecanismul ca să fie aplicată legea 185/2016”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că reacția dură a liderului PSD la adresa sa îi mai prelungește interimatul la conducerea PSD Suceava.

Gheorghe Flutur îl ironizează pe liderul PSD Suceava

„Acesta e bonusul pe care îl primește Ioan Stan. Câte o reacție dură îi mai prelungește interimatul. Înțeleg că se amână din nou alegerile”, a spus Flutur.

El i-a cerut lui Ioan Stan să înțeleagă diferența între un obiectiv de importanță națională și unul de interes național.

„Important este să fie emisă Hotărârea de Guvern cât mai repede”, a spus Flutur.

Ioan Stan a transmis, luni, un comunicat în care îl acuză pe Gheorghe Flutur de ipocrizie și duplicitate pentru că nu a spus că ministrul Economiei, Dănuț Andrușca, a identificat soluția în declararea proiectului de interes național.

„Cum poți să te erijezi în cel ce a găsit soluția ideală privind alimentarea cu gaz a municipiului Vatra Dornei, când știi că ministrul economiei, social-democratul D. Andrușca, în colaborare cu parlamentarii social-democrați suceveni, în contextul deschiderii litigiului dintre Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Regia Națională a Pădurilor, a identificat soluția de a declara conducta de gaz Pojorâta- Vatra Dornei drept obiectiv de interes național?  Și în acest sens, în vara anului 2018, Ministerul Economiei a cerut un memoriu Consiliului Județean Suceava – memoriu pe care Gheorhe Flutur se împăunează că l-a făcut din proprie inițiativă”, a arătat Ioan Stan.(T.B.)


Intră acum și în grupul de