Alexandru Băișanu, în Parlament: Nu poți învinge o țară decât dacă ai și trădători în interiorul ei. Nimeni nu ne poate spune astăzi nouă că în Parlamentul României nu există oameni care reprezintă interesele altcuiva și nu ale neamului nostru.VIDEO


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a declarat, miercuri, în Parlament, la dezbaterea solicitării președintelui Klaus Iohannis de organizare a unui referendum pe temele justiției că nu crede că este nevoie de un asemenea referendum prin care să se afle lucruri de bun simț, că oamenii nu vor să fie furați.

„În momentul de față prea-binele devine dușmanul binelui. Să facem un referendum cu o întrebare să vedem dacă cineva vrea să fie furat în țara asta sau în lumea asta. Vă spun eu, nu e nevoie de un referendum pentru a ști clar că cei care nu fură nu-și doresc să fie furați. Nu cred că e nevoie să cheltuim milioane pentru a afla un lucru pe care îl știm cu toții. Nu cred că e nevoie de un referendum să aflăm dacă ne dorim să ne iubim copiii sau nu. E firesc să ne iubim copiii și o facem.Nu e nevoie să facem un referendum dacă e nevoie de fericire sau de criză. Evident e nevoie de fericire”, a spus Băișanu.

El a mai declarat că un referendum și rezultatele unui referendum nu trebuie aplicate ad-literam de nicio guvernare, indiferent cine ar fi ea.

„E o chestiune consultativă. Dacă tot e consultativă și am decis clar că ne dorim să nu mai existe hoți în România, că ne dorim să nu mai existe oameni care să nu-și bată joc de bugetul țării sau să fure individual din casele oamenilor nu înțeleg de ce mai e nevoie de un astfel de referendum”, a spus Băișanu.

El a subliniat că trebuie spus clar că nu este vinovat, nu este penal, nu este hoț o persoană atâta vreme cât o instanță nu stabilește în mod clar lucrul acesta.

„Restul e vânătoare de vrăjitoare, am senzația că trăim ca în anii 50 când o mână de oameni veniți din Rusia Sovietică încerca să-și impună cu doar 500 de oameni o nouă putere băgând în pușcărie pe toți cei care învățaseră deja să trăiască în libertate și democrație”, a spus deputatul sucevean.

El consideră că și astăzi se întâmplă la fel, numai că aceste persoane nu mai vin de la ruși,ci vin de la ONG-uri, vin din interesele altor țări care vor să stăpânească aici și vor să transforme România într-o colonie.

„Nu poți învinge o țară decât dacă ai și trădători în interiorul ei. Nimeni nu ne poate spune astăzi nouă că în Parlamentul României nu există oameni care reprezintă interesele altcuiva și nu ale neamului nostru. Eu cred că e suficient și să înțelegem odată pentru totdeauna că România este un stat liber, independent, unitar și așa trebuie să rămână”, a spus Băișanu,

EL a declarat că cei care au o singură temă de când au pierdut alegerile, și anume, „Justiție, Justiție și iar Justiție”să înțeleagă clar că e bună și Justiția, dar că ne mai trebuie și mâncare, ne mai trebuie și drumuri, ne mai trebuie și școli și sănătate, nu doar oameni pe care să-i vânăm la televizor cu cătușele urlând după ei.

„România e mai mare, e mai puternică, e mai demnă și mai înțeleaptă decât își imaginează cei care vor să o distrugă”, a încheiat Băișanu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de