Liviu Dragnea cere din nou ministrului Finanțelor să aloce sumele necesare primăriilor sucevene pentru creditul pentru Utilități și Mediu: Trebuie să repare o nedreptate


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, la Dumbrăveni, că îi va cere ministrului Finanțelor, Eurgen Teodorovici să aloce fonduri primăriilor sucevene care sunt parte în proiectul ”Suceava-Utilități și Mediu” pentru că acestea nu se pot dezvolta având de plătit sume foarte mari pentru acest credit.

„Teodorovici să repare o nedreptate”, a spus Dragnea.

El a arătat că la rectificare trebuie să se aprobe sume pentru localitățile din programul Utilități și Mediu.

„Nu este vina comunităților locale de aici că atunci, Guvernul respectiv a aprobat acest sprijin financiar”,a spus Dragnea.

El a arătat că dacă nu sunt ajutați primarii comunitățile locale nu vor mai avea fonduri pentru chestiunile zi de zi.

Întrebat în conferința de presă cum crede că ministrul Finanțelor va găsi o soluție atât timp cât în ultimii trei ani nu a dorit să facă aceste transferuri de bani, Liviu Dragnea a spus că soluția este să se aloce fondurile la rectificarea bugetară.

El a evitat să spună de ce această problemă nu a fost soluționată atât timp cât a spus că o va rezolva și după ce a participat la ședințele de partid de la Sucevița în 2017.

Dragnea a apreciat că rectificarea bugetară va fi făcută în luna iulie.

El a fost atenționat că o rectificare bugetară se poate face, potrivit legii, doar după șase luni de la adoptarea bugetului, ceea ce înseamnă luna octombrie, dar a spus că legea poate fi modificată prin ordonanță dacă este în interesul țării să se facă această rectificare.

Majoritatea PSD-ALDE a refuzat la adoptarea legii bugetului pentru 2019 să aprobe amendamentul PNL pentru alocarea de fonduri necesare celor 61 de primării sucevene care au de plătit creditul pentru lucrări executate prin Utilități și Mediu și care au fost preluate gratuit de Transgaz.(T.B.)


Intră acum și în grupul de