Nechifor: Descălecatul nocturn în spitale al ministrului Sănătății este de campanie electorală, iar dacă nu a fost în stare să corecteze greșeli ar trebui să demisioneze. Induce stres în personalul medical, iar pacienții sunt cei care au de pierdut


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean al Pro România, Cătălin Nechifor, a atras atenția, vineri, că pacienții vor avea de pierdut în condițiile în care personalul din spitale, inclusiv al Spitalulului Județean Suceava, lucrează sub stres că noaptea ar putea descăleca ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care se află în campanie electorală.

Nechifor a spus că îi roagă pe cei care gestionează acum Spitalul Județean Suceava ca în afara investițiilor în insfrastructură să fie atenți și la oameni, de la cei care stau la poartă, la brancardieri, infirmiere, asistente, medici, personal TESA care lucrează în SJU Suceava.

„În mandatul meu de președinte am încercat să țin un echilibru și oamenii să vină cu plăcere la muncă, să aibă o zonă de confort profesională. Ceea ce aud în ultima perioadă nu mă încântă foarte mult pentru că se așteaptă să descalece și la Suceava ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o noapte.  E o oarecare zonă de stres, de disconfort psihic. E important să asigurăm pentru cei care lucează în spital acel confort psihic, acea liniște, acea dorință de a veni cu chef la serviciu pentru că, în final oamenii care lucrează acolo lucrează cu oameni, în condiții de stres maxim. Nu cred că au nevoie de alte teme de stres induse și îi rog pe cei care coordonează spitalul să țină cont și de oameni”, a spus Nechifor.

El a adăugat că nu dorește nimănui să ajungă să fie spitalizat pentru că el a fost în această situație chiar când era președinte al CJ Suceava și că, la fel ca orice alt pacient, a avut așteptări ca personalul să-și folosească întreaga lor capacitate.

„Nu cred că un om din această țară se așteaptă ca atunci când merge la spital să fie tratat de un om stresat. Stresul la care mă refer e unul psihic, nu că sunt montate camere video și nu e legat de faptul că se impun acte birocratice suplimentare. Stresul este strict legat de faptul că în acest moment campania pe care o face doamna ministru Pintea este  o campanie doar de alegeri”, a spus deputatul.

El consideră că faptul că ministrul Sănătății descalecă noaptea prin spitale și împinge pe scări personalul, cu presa de față, nu i se pare un lucru extraordinar.

„Doamna ministru e în funcție de mult timp și trebuie să răspundă pentru ceea ce este în spitale. Dacă până acum nu a găsit formule pentru a rezolva fără tam-tam, fără această schema publică, lucruri grave din spitale, cred că ar trebui schimbată ea. Cred că trebuie să vină cineva care să facă controale, dar lucrurile sunt exacerbate doar politic”, a spus Cătălin Nechifor.

El consideră că oamenii din spital trebuie să-și facă meseria liniștiți și are pretenția ca cei care lucrează acolo să aibă satisfacția muncii.

„Îți pui viața în mâna lor, iar viața nu are preț. Dacă cineva nu înțelege lucrul acesta…E un stres seară de seară dacă vine ministrul”,a mai spus Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de