Băișanu propune drum cu patru benzi până la Stroiești, cu separarea sensurilor de mers, pentru eliminarea pericolului de la Zidul Morții


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni, pentru News Bucovina, că îi va cere ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să găsească o soluție pentru lărgirea DN 17 la patru benzi până la Stroiești, iar acestea să fie delimitate pe mijloc astfel încât în zona Zidului Morții să fie realizată o separare cu cel puțin 500 de metri pentru evitarea accidentelor.

Băișanu a spus că soluția actuală, de suplimentare a iluminatului nocturn în zona Zidului Morții nu este suficientă pentru eliminarea pericolului generat de Zidul Morții.

„Cel mai corect ar fi să se realizeze un drum cu patru benzi cu separatoare pe mijloc,  până la Stroiești, la intersecția cu drumul județean”, a spus Băișanu.  

El a explicat că separatoarele de pe acest drum vor trebui ca de la circa 500 de metri de Zidul Morții să îndrume mașinile spre sensul giratoriu fără să mai existe posibilitatea ca un autovehicul să lovească acel zid.

„Oricum cred că va fi nevoie ca pe porțiunea de la Stroiești până la Suceava drumul național să fie lărgit la patru benzi pentru că drumul județean care se intersectează cu DN 17 în Stroiești va fi modernizat pe proiectul european de realizarea a axei Suceava-Iași, iar traficul în zonă va crește considerabil”, a spus deputatul ALDE sucevean.

Băișanu a spus că va discuta cu ministrul Transporturilor despre această propunere și că îi va cere acestuia să găsească finanțarea necesară pentru realizarea proiectului tehnic și pentru executarea lucrării.

„Trebuie să anticipăm cum va evolua traficului în viitor în zonă și cred că traficul va crește simțitor pe porțiunea dintre Stroiești și intrarea pe șoseaua de centură a Sucevei. De aceea consider că e nevoie să facem din timp demersurile pentru această investiție”, a spus Băișanu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de