Marian Andronache: Pentru ca Opoziţia să învingă PSD ar trebui să ia exemplul lui Traian Băsescu al cărui destin politic a fost de a se lupta mereu cu PSD-iştii, de a-i învinge şi de a-i trimite în Opoziţie

Vicepreședintele PMP Marian Andronache, viceprimar al Sucevei, lider al organizației județene și candidat în alegerile europarlamentare, a declarat, luni, după lansarea candidaților și a programului politic pentru alegerile europarlamentare a Partidului Mișcarea Populară că această formațiune are cea mai bună listă de candidați, fiind deschisă de Traian Băsescu al cărui destin politic a fost să învinge permanent PSD în alegeri.

El a spus că la evenimentul de lansare care s-a desfășurat la Romexpo, în prezenţa a peste 7000 de membri ai partidului.

Potrivit lui Andronache, PMP are cea mai bună listă dintre toate partidele înscrise în competiţia electorală pentru alegerile europarlamentare.

El a explicat că preşedintele Traian Băsescu, cel care deschide lista, are cea mai mare experienţă dintre toţi candidaţii înscrişi în această competiţie.

„Comparaţi-i pe Traian Băsescu şi pe ceilalţi deschizători de listă: diferenţa privind influenţa şi capacitatea de reprezentare este de la cer la pământ”, a spus liderul PMP Suceava.

Totodată, Marian Andronache a spus că PMP este singurul partid care încearcă să le explice românilor ce înseamnă Uniunea Europeană, care sunt beneficiile apartenenţei la UE, dar şi ce putem face ca Uniunea să progreseze în direcţia pe care ne-o dorim.

„Toate celelalte partide politice, indiferent că sunt din arcul guvernamental sau din zona PNL şi USR – PLUS ocolesc continuu temele europene, concentrându-se pe subiecte politice interne în speranţa că aşa vor câştiga voturi”, a arătat Andronache.

El consideră că PMP este singurul partid care are un obiectiv naţional asumat în Parlamentul European – Unirea cu Basarabia care se poate produce fie printr-o decizie politică a celor două ţări, fie prin sprijinul constat pentru ca Republica Moldova să reia procesul de aderare la UE.

„Dacă Opoziţia doreşte să învingă PSD, atunci ar trebui să-l ia exemplu pe Preşedintele Băsescu. Destinul său politic a fost de a se lupta mereu cu PSD-iştii, de a-i învinge şi de a-i trimite în Opoziţia. În cei 10 ani de mandat ai Preşedintelui Băsescu, PSD a stat mai mult de 7 ani în Opoziţie”, a conchis Marian Andronache. (T.B.)