Băișanu a votat pentru repatrierea rezervei de aur aflate la Londra pentru că USR și UDMR s-au opus. Dacă cele două formațiuni se opun, sigur trebuie să votez pentru


Intră acum și în grupul de

Viceliderul grupului ALDE din Camera Deputaților, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a anunțat, miercuri, de la tribuna Parlamentului că s-a decis să voteze în favoarea repatrierii rezervei de aur a României aflate la Londra după ce a constatat că USR și UDMR s-au opus.

„Discutam (în grup n.r.) să ne abținem de la acest vot, dar am să vă spun de ce ne-am hotărât să votăm „pentru”: Am văzut două partide care se opun. Și care sunt acestea:USR și știm clar că acolo există deputați care nu au nicio legătură cu interesul acestei țări și acestui neam, ci al altora, și al doilea partid, UDMR reprezentat de deputații maghiari care se opun. În momentul acesta sunt hotărât să votez „Da” numai și numai pentru aceasta. Dacă ei se opun, înseamnă că știu ei de ce se opun”, a spus Băișanu.

El a adăugat că dacă legea va fi respinsă de Curtea Constituțională, e dreptul acestei curți să stabilească dacă îndeplinește condițiile de constituționalitate.

„Banca Națională nu este stat în stat. Parlamentul este cel care hotărăște și destinele aurului românesc și a Băncii Naționale și a celorlalte instituții ale statului”, a spus deputatul.

El a cerut opoziției, care s-a opus acestui proiect de lege, să vină cu soluții și nu doar cu acuze că guvernarea PSD-ALDE nu face bine ceea ce face.

Camera Deputaților a votat proiectul privind statutul Băncii Naţionale a României, care vizează limitarea rezervelor de aur ale ţării din străinătate.

Camera Deputaților este for decizional.(T.B.)


Intră acum și în grupul de