Deputatul Maricela Cobuz susține într-o declarație politică depusă la Camera Deputaților că va milita pentru o Europă unită și va promova politicile menite să sprijine cetățenii României

Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a depus marți, în ședința de plen a Camerei Deputaților o declarație politică cu tema: ”Ziua Europei sub patronajul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”.

În cadrul declarației politice, deputatul Maricela Cobuz a precizat faptul că an de an, pe data de 9 mai este celebrată Ziua Europei, eveniment care marchează pacea şi unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman, în 1950, reprezentând primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi.

„Începând cu 1 ianuarie 2019, România a preluat portofoliul Președinției Rotative a Consiliului Uniunii Europene, astăzi contribuind direct la crearea politicilor europene, la dezvoltarea şi modernizarea societăţii, pe toate planurile de activitate”, spune Cobuz.

Pentru a marca Ziua Europei, instituțiile UE își deschid porțile pentru public în zilele de 4 mai (la Bruxelles), 9 mai (la Luxemburg) și 19 mai (la Strasbourg), cu scopul de a descoperi rolul instituțiilor europene în viața cetățenilor, a menționat parlamentarul sucevean.

Ea arată că la Bruxelles și Strasbourg, tema de anul acesta este configurarea viitorului Europei. De asemenea, în toată Europa, înclusiv în România, vor fi organizate evenimente și activități pentru toți cetățenii cu scopul informativ asupra activității instituțiilor UE.

„Pe data de 4 mai, România a fost promovată la instituțiile europene din Bruxelles cu ocazia “Zilei porților deschise”. Evenimentul a avut ca scop promovarea României digitale, interactive, creative, elemente care se regăsesc printre prioritățile Președinției române a Consiliului UE. Cu acest prilej, mii de vizitatori care au trecut porțile Consiliului Uniunii Europene au avut ocazia să descopere mai multe informații despre țara noastră”, a continuat deputatul.

În finalul declarației, deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a ținut să precizeze că în calitate de deputat va milita pentru o Europă unită și va promova politicile menite să sprijine cetățenii României.(N.B.)