Deputatul PSD Alexandru Rădulescu susține că PNL a ocolit adevărul cu dezinvoltură la mintingul electoral din Suceava: Cum pot ei afirma că Guvernul PSD-ALDE nu a finanțat județul, când știu clar că Suceava se situează pe primul loc în țară la investițiile derulate de Ministerul Dezvoltării?


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PSD Suceava deputatul Alexandru Rădulescu a apreciat, joi, într-un comunicat de presă că liderii liberali au ocolit adevărul la mitingul electoral din Suceava pentru că au făcut afirmații care nu se regăsesc în realitate.

Vă prezentăm integral poziția deputatului PSD Alexandru Rădulescu:

„Perioadele pre-electorale au exarcerbat, întotdeauna, trăirile și manifestările politice ale alegătorilor și mai ales ale politicienilor. Este o stare firească dar care trebuie să se limiteze totuși la un comportament civilizat și mai ales la o informare corectă, reală, a opiniei publice.

 Am constatat că cei care au organizat mult-mediatizata întâlnire a PNL, la Suceava, sunt departe de aceste jaloane ale unui comportament electoral decent dorit de alegători. De fapt ce s-a produs pe scena acelui eveniment reflectă esența guvernării PNL (PDL): demagogie, minciună, dezinformare, ură.

Nu consider relevant numărul celor prezenți (câteva mii sau câteva sute așa cum a oglindit în mod diferit presa suceveană), pentru că fiecare om este important și respect dreptul fiecăruia de a-și exprima apartenența politică. Dar mă întreb cum pot unii lideri liberali, aflați la vârsta tâmplelor cărunte, să ocolească adevărul cu atâta dezinvoltură?

Cum pot ei afirma că Guvernul PSD-ALDE nu a finanțat județul, când ei știu clar că Suceava se situează pe primul loc în țară la investițiile derulate de Ministerul Dezvoltării pentru aproximativ 700 de proiecte de reabilitare și construire de școli, dispensare, drumuri, săli de sport, cămine culturale, rețele de apă, canal, energie electrică?

Cum pot ei să se laude că li se datorează reabilitarea drumurilor județene fără a menționa că Guvernul PSD-ALDE a oferit finanțarea de 260 milioane lei? Ba mai mult, Consiliul Județean nu se arată capabil, după un an, să reabiliteze podul de la Verești și a recurs la o improvizație patetică ce a funcționat o săptămână.

Cum pot acești lideri PNL să vorbească despre corupție când alături de ei, pe scenă, aveau un coleg de partid care, nu demult, era arestat pentru că nu putea justifica un portbagaj plin cu bani?

Cum au putut ei minți că Guvernul PSD-ALDE îndatorează România deși statisticile europene demonstrează că datoria externă a României a scăzut (la 35% din PIB), cu mult sub nivelul mediu al Uniunii Europene? Sunt convins că românii își amintesc că în guvernarea PDL (2008-2012) România s-a îndatorat cu 20 miliarde de euro ce nu s-au regăsit în economie.

Cum au putut cei de pe scenă să creadă că-i pot păcăli pe români că PNL poate să reprezinte țara în Parlamentul European când românii au văzut că și unii europarlamentari aflați pe acea scenă au votat rezoluții nedrepte împotriva României, au votat împotriva intereselor transportatorilor români, au votat împotriva stopării aplicării unui dublu standard al calității mărfurilor în super-marketuri?

Cum pot afirma liberalii că europarlamentarii PNL vor susține interesele românilor când colegii lor din Parlamentul European afirmă că vor să reducă accesul românilor la fondurile europene?

Cum cred acești liberali că pot câștiga încrederea românilor când nu demult numărul 1 de pe această listă, jurnalistul Rareș Bogdan, afirma despre unii colegi aflați pe aceeași listă și pe scena din Suceava, că sunt „slugoi deșănțați ai marelui Băsescu”?

Chiar și atunci când a încercat să fie ironic liderul PNL sucevean nu a reușit decât să se rezume la o răutate ce reflectă în esență tot modul liberal de guvernare. La mărunta sa constatare că, la Dumbrăveni, susținătorii PSD au fost invitați într-o sală de sport, iar la Suceava susținătorii PNL au înfruntat frigul, îi pot răspunde că: DA, guvernarea PSD, i-a încălzit și adăpostit pe români iar guvernările PNL (PDL) i-a ținut întodeauna pe români în frig și ploaie”.


Intră acum și în grupul de