Acasă Politica Fostul ministru de Finanțe Ioana Petrescu(Pro România), la Suceava: La nivel local...

Fostul ministru de Finanțe Ioana Petrescu(Pro România), la Suceava: La nivel local nu au rămas bani pentru investiții deloc. Primarii sunt nevoiți să meargă cu mâna întinsă la Liviu Dragnea. Guvernul se împrumută la costuri foarte ridicate, dar nu pentru investiții, ci pentru cheltuieli curente


Intră acum și în grupul de

Fostul ministru de Finanțe în Guvernul Victor Ponta, Ioana Petrescu, candidat Pro România pentru alegerile europarlamentare, a criticat, vineri, la Suceava,  lipsa investițiilor, arătând că autoritățile nu au bani de investiții, iar Guvernul nu face investiții și se împrumută la costuri foarte mari doar pentru cheltuieli curente.

„La nivel local nu au rămas bani pentru investiții deloc. Din punctul meu de vedere asta se întâmplă ca rezultat al faptului că le intră mai puțini bani”, a spus Petrescu care a arătat că autoritățile locale au mai puțini bani pentru investiții pentru că trebuie să aibă grijă și de cheltuieli cu asistența socială.



„După ce Guvernul a dat cu o mână și a luat cu o mână de la administrațiile locale ei au ieșit pe minus.În bugetul lor nu mai sunt bani pentru investiții publice și sunt nevoiți să se ducă cu mâna întinsă la domnul Dragnea. La MDRAP, la PNLD. Știm că absorbția de fonduri europene nu merge foarte bine și atunci nu se bazează pe aceste fonduri și atunci e vorba doar de acești bani pe care îi pot lua de la nivel central”, a spus fostul ministru.

Potrivit Ioanei Petrescu, prioritățile au fost pentru acest guvern să crească salariile la nivel local, ceea ce este bine, dar că guvernanții nu s-au gândit dacă există destul de mulți bani în bugetele locale pentru a acoperi aceste salarii mărite și că s-a ajuns într-o situație în care se stă pe loc cu investițiile.

„Mă îngrijorează foarte tare că acest guvern se împrumută foarte mult pe piețele externe și nu se împrumută pentru investiții. Nu este rău să te împrumuți dacă construiești ceva, dacă faci un sistem de canalizare, construiești o școală sau o autostradă.  În urmă cu câteva zile s-au mai împrumutat la nivel central cu 423 de milioane de euro. Asta vine după un alt împrumut la sfârșitul lui martie de 3 miliarde de euro, cu dobânzi fabuloase. Am calculat că în 30 de ani va trebui să plătim 2,2 miliarde de euro doar dobânzi”, a spus fostul ministru.

Ea a atras atenția că Guvernul se împrumută la costuri foarte ridicate.

„Se împrumută pentru cheltuieli curente și nu pentru investiții și asta este extrem de grav și trebuie să atragem atenția cu atât mai mult cu cât și Eurostat a spus că creșterea datoriei publice este cea mai rapidă din UE în ultima perioadă”, a conchis Ioana Petrescu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version