Nechifor, la un an de când s-a înscris în Pro România: Am luat o decizie bună. PSD a dezamăgit foarte mult prin Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și prin lideri locali obedienți puterii teleormănene. Se vede deja disperarea lui Liviu Dragnea


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, la exact un an de când s-a înscris, cu Victor Ponta, în Pro România că a pășit foarte hotărât pe un drum politic nou, într-o construcție de partid altfel de ce aveam până acum în România.

„Mă bucur foarte mult că am luat decizia atunci.Erau câteva voci, nu foarte puține care mă certau că nu trebuia să plec, ci să rămân și să lupt din interior să schimbăm PSD. Am spus atunci și spun și acum că eu nu cred în a te bate din interior împotriva propriului partid. Atunci când lucrurile nu mai merg, când ceea ce crezi tu că nu se mai întâmplă ceea ce crezi că e bine e bine să-ți cauți un alt proiect politic”, a spus Cătălin Nechifor.

El a arătat că cei care încearcă din interior să reformeze PSD nu au sorți de izbândă.

„Ați văzut că 28 de de președinți de organizații județene, inclusiv Suceava, au semnat pentru decapitarea politică a lui Liviu Dragnea și nu au reușit.Însăși primarul Capitalei, Gabriela Firea, a încercat o bătălie surdă cu Liviu Dragnea și apoi a clacat”, a spus Nechifor.

Liderul sucevean al Pro România a arătat că acum împreună cu Pro România, astăzi, la Suceava, sunt mulți și că sunt membri și organizații toate cele 114 localități ale județului Suceava.

„PSD a dezamăgit foarte mult, a dezamăgit prin Liviu Dragnea, prin Codrin Ștefănescu, Viorica Dăncilă, prin lideri locali obedienți puterii teleormănene și cred că acest trend de dezamăgire este ireversibil”, a spus Nechifor.

Potrivit acestuia, în Europa politica se schimbă.

„Noi ne schimbăm, oamenii se schimbă, clima se schimbă, viața se schimbă, totul se schimbă, iar cei care nu fac față la schimbare, care nu se adaptează, pleacă”, a spus deputatul sucevean.

El a arătat că în Italia mișcarea Cinque Stelle nu exista acum cinci ani, iar acum conduce țara, în Franța formațiuea En Marche a lui Emmanuel Macron, conduce țara deși nu exista acum cinci ani, iar astfel de mișcări sunt în toate țările europene pentru că lumea s-a săturat de partidele clasice și vrea altceva, iar Pro România este o asemenea formațiune.

Potrivit lui Nechifor, la liderul PSD Liviu Dragnea se vede deja disperarea pentru că a ajuns să o înfiereze ca în vremea comunismului pe Corina Crețu, comisarul european pentru Dezvoltare Regională, sau că Liviu Dragnea cere electoratului să nu voteze partide mici, ceea ce înseamnă că PSD e prăbușit în sondaje.

„PSD-ul lui Liviu Dragnea își merită soarta pentru că au dezamăgit foarte mult. Nu au curaj. Își ascund liderii prin clădiri, birouri, prin locuri închise”, a spus Nechifor.

El a arătat că PSD și Guvernul au ratat, inclusiv, Legea pensiilor, iar Curtea Constituțională a spus că este neconstituțională această lege.

„ Au ratat legile Justiției, iar Curtea Constituțională a spus că sunt neconstituționale, au ratat Legea salarizării unitare pentru că o tot modifică. Ne întrebăm dacă putem să mai avem încredere. Cred că nu, dar opt ani de guvernare PSD cred că ajung. Inclusiv mandatul lui Dacian Cioloș a fost pus cu binecuvântarea lui Liviu Dragnea”, a spus deputatul sucevean.

El a menționat că ceea ce a făcut PSD în ultimii doi ani, după ce au dat jos două guverne proprii, este  prea mult.

Potrivit lui Nechifor,  o nouă formulă trebuie găsită după alegerile europarlamentare când vor fi clare scorurile electorale ale partidelor.

„E greu, dar ceea ce facem noi la Pro România e o variantă bună”, a conchis Cătălin Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de