Senatorul PNL Constantin Daniel Cadariu: Nici așchia pesedistă nu sare departe de trunchi


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a apreciat că președintele organizației Suceava a Pro România, Cătălin Nechifor încearcă, în ultima perioadă, prin prezentarea diferitelor proiecte pe care le-a implementat în județ în perioada 2012-2016 să acopere că în guvernarea Victor Ponta nu s-a făcut nimic.

Vă prezentăm integral poziția exprimată de senatorul Daniel Cadariu

„Asistăm în ultimele zile la o penibilă încercare a unei așchii desprinse din PSD de a duce în eroare locuitorii județului Suceava. O persoană care în perioada de tristă amintire 2012-2016 a făcut mai degrabă #nimic pentru acest județ, fiind braț la braț cu șeful și prietenul său, premierul PSD din acea vreme.

Ieșirile din ultima vreme, mai dese taman în perioada campaniei electorale, seamănă cu pozatul din tufișuri spre a surprinde pe cineva. Nu este în trendul vremurilor. Nici radarele nu mai pot fi ascunse. Vedem așadar scenete cu un personaj care se cocoață ba pe Spital, ba pe Aeroport sau pe Cetate, pe DJ-uri sau la gropile de gunoi, la veceurile din fundul curții, doar-doar oamenii vor uita că și guvernul lui, ca toate guvernele PSD, nu au făcut nimic pentru județul Suceava.

Poate că măcar după campania electorala va avea decența să recunoască dezastrul lăsat de o administrație pesedistă județeană și națională.

Da, avem aeroport modernizat! Un proiect datorat administrației de dreapta, întârziat ani de zile de PSD, până ce Aeroportul Suceava ,,a pierdut trenul” iar Iașul a beneficiat, atrăgând companii de zbor pe aeroportul lor. Niciun sprijin de la guvernul PSD pentru Aeroport, județul fiind obligat să împrumute bani pentru a se dezvolta.

Trebuie să știe sucevenii cine a cedat în fața Iașului la proiectul modernizării drumurilor județene de pe axa Suceava- Iași, CJ Iași fiind acceptat lider pe întregul proiect, lucru care nu s-a întâmplat și în cazul altor proiecte din regiune, fiecare județ având de la început posibilitatea să gestioneze proiectul. A trebuit să așteptăm proiectul de la Iași, documentația venind cu întârziere. Plus că la acest proiect guvernul PSD a făcut un ghid necorelat cu legislația! Un proiect încâlcit, așadar.

Întârzieri nepermise, blocare de proiecte, o caracteristică a guvernării PSD care din totdeauna a ignorat și izolat județul Suceava, condamnându-l la subdezvoltare.

Așa au făcut și cu centura Sucevei, unde nu au vrut să finalizeze investiția ani de zile deşi mai rămăsese de făcut mai puțin de 20%.

Ne-a lăsat proiecte încâlcite, un morman de metri cubi de studii de fezabilitate.

Azi, PSD și o așchie sărită din trunchiul său vin să ne spună aberații, cocoțați pe realizări care nu le aparțin, fugind de mizeriile lăsate la tot pasul.

Ce treabă au ei cu UPU, sau cu Cetatea, sau Aeroportul? Mai bine ar vorbi despre povara pusă pe umerii județului prin acel dezastros “Utilități și Mediu“ care a nenorocit județul, sau de întârzierile la Centură, de problemele  lăsate în gestionarea deșeurilor. Toaletele din fundul curții tot ale lor sunt.

Toate acestea dau un miros neplăcut, dar ei nu par a fi deranjați pentru că stau cocoțați pe realizări care nu le aparțin.

Așa cum nu au putut dezinforma populația județului Suceava în vara lui 2016, așa va fi și în 26 mai și de aici în colo. Și de aici în colo pentru că se ştie așchia nu sare departe de trunchi chiar dacă umblă cu cioara vopsită”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de