Nechifor șochează lumea politică suceveană și cere anchetă pentru toți președinții de CJ și prefecții județului din anul 2000 și până acum. Subiectul anchetei: ”Suceava-utilități și mediu la standarde europene”


Intră acum și în grupul de

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, actualmente deputat Pro-România, a făcut miercuri o propunere mai mult decât curajoasă și a cerut că toți președinții de CJ de până acum și mai mulți prefecți ai județului, de la Ioan Cușnir încoace să fie anchetați pentru modul cum a fost acceptat și gestionat mega-proiectul ”Suceava -utilități și mediu la standarde europene”.

Nechifor a spus în cadrul unei conferințe de presă că „eu cred că varianta corectă ar fi, nu știu ce instituție sau organ al statului, să înceapă o cercetare penală pe numele numiților Mîrza Gavril, Flutur Gheorghe, Nechifor Cătălin, Cușnir Ioan, Orest Onofrei, Băișanu Alexandru, Sinescu Florin, Adomnicăi Mirela. Toți acești oameni facem politică și administrație de prin 2000 încoace. Nu putem să ne ascundem vreunul dintre noi după fusta nimănui și să spunem că vezi Doamne noi nu am făcut, nu am dres, ne-am trezit cu situația aceasta catastrofală la „utilități și mediu” și tot dăm din colț în colț”.

Deputatul sucevean s-a exprimat in termeni destul de duri cu privire la acest proiect numindu-l ”țeapă adusă românilor”.

”Eu nu știu să fie vreo țeapă mai mare adusă românilor decât acest proiect. 160 de milioane de euro din 2003. Suntem în 2019 și curge până în 2023. Deci suntem la jumătatea drumului. Abia am trecut de jumătatea perioadei de rambursare. Și atunci stau și mă întreb oare de ce nimeni nu răspunde. Oare de nu este întrebat și Gavril Mîrza, și Gheorghe Flutur și eu, să spunem cu toții ce am făcut și ce nu am făcut”, a spus Cătălin Nechifor.

El este numulțumit și de modul cum actualii guvernanți tratează problema doar de o manieră pur electorală.

”Chiar nu înțelegem că vin miniștri, prim-miniștrii, trimitem scrisori unii, ieșim la televizor alții și păcălim oamenii că o să fie bine și cald vara asta și la toamnă frumos. Nu au rezolvat nimic în atâția ani. Cum putem rezolva chestiunea asta? Simplu. Prin răspundere. Cât mai fugim de responsabilitate? Cât mai stăm după declarații, cât mai stăm cu arătătorul în mână și spunem că ăla e vinovat și nu eu și nu alții. Și oamenii de ce trebuie să plătească? De ce trebuie să vină Guvernul României să plătească pentru prostia făcută de unii? Gavril Mîrza a început proiectul ăsta în 2003, Flutur l-a continuat. L-am găsit finalizat. În 2012 nu mai era nimic de făcut în proiectul ăsta. La Rădăuți funcționa, la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenmesc, Vatra Dornei erau construite centralele și închise cu lacăt, conductele băgate în pământ și date gratuit la Transgaz și am fost un fel de poștaș la vremea mea, pentru că luam banii dintr-un cont și îi plăteam în alt cont. În vremea mea ca președinte n-am avut de a mai face cu nici o investiție în acest proiect, dar l-am gestionat așa cum s-a putut gestiona, l-am dus în cârcă cum l-am dus. Am fost și eu criticat cum am fost criticat.

Dar au mai trecut de atunci niște ani. Și în vremea mea, repet, era Teodorovici ministrul finanțelor publice. Atunci Teodorovici cum putea să ajute localitățile. Cum Teodorovici ne-a dat și mi-a dat bani, cu Victor Ponta prim ministru și acum nu mai pot. A fost Cioloș, nu s-a mai putut. De când e Flutur și Stan nimic, zero. Și atunci nu ar trebui să facem liniște și ordine în acest subiect. Nu ar trebui totuși să știm cine e vinovat? De ce să plătească tot românul pentru prostia unora. Că nu au gândit cei din Poiana Stampei vreun centimetru din proiectul acesta. Sigur că și-au dorit oamenii din Dumbrăveni, Bosanci din toate localitățile și-au dorit gaz, confort, civilizație. Dar au fost păcăliți. Pentru că atunci, la momentul de inițiere a proiectului li s-a zis că dacă vă asociați primiți gaz. S-au asociat și ce au primit? Datorii? Și atunci vă spun că totuși nu mai merge cu fofârlica, cu ascunsul acesta”,  a conchis deputatul Pro-România.

(La comanda Pro Romania MFC 41190009)


Intră acum și în grupul de