Acasă Politica Senatorul Virginel Iordache neagă că ar fi cerut un transport preferențial pentru...

Senatorul Virginel Iordache neagă că ar fi cerut un transport preferențial pentru transferul de la SJU Suceava la București după ce a fost suspectat că ar avea meningită bacteriană. Starea senatorului este stabilă, fiind diagnosticat cu endocardită infecțioasă


Intră acum și în grupul de

Biroul de presă al senatorului PSD de Suceava Virginel Iordache a transmis, joi, un comunicat de presă în care infirmă informațiile apărute în presă potrivit cărora, acesta ar fi făcut presiuni pentru a fi transportat cu elicopterul SMURD la un spital din București deși starea sănătății sale nu ar fi fost atât de gravă încât să necesite acest tip de transfer.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Biroul de presă al senatorului Virginel Iordache.



„Senatorul  Virginel  Iordache a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava în data de 14 mai 2019, unde a fost supus unor investigații medicale. Ca urmare lipsei diagnosticului concludent și fiind suspectat de meningită  bacteriană, cu  o stare de sănătate vizibil alterată, în data de 16 mai 2019 medicii au hotărât transferul acestuia la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Din fericire, în urma investigațiilor amănunțite a fost infirmată suspiciunea de infecție cu meningococ.

Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava. Apreciem profesionalismul  personalului medical din spitalele din Suceava și București și totodată le mulțumim și le suntem recunoscătorii.

Senatorul Virginel Iordache nu a făcut nici o cerere referitoare la un transport preferențial pentru transferul intraspitalicesc, interacțiunea cu personalul medical a fost una de respect reciproc, neexistând nici un episod din cele relatate nerealist în presă. Parlamentarul PSD este recunoscător faptului că face parte din comunitatea suceveană formată din oameni deosebiți și valoroși.

În prezent starea de sănătate a senatorul este stabilă, cu diagnostic endocardită infecțioasă, acesta se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București”. (N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version