Nechifor, analiză a rezultatului alegerilor europarlamentare: A venit timpul noilor partide în Europa. PSD e pe ducă, iar PNL este supraimpozitat de Ludovic Orban.


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a apreciat, duminică, după ce predicția sa din urmă cu doi ani privind eșecul PSD a fost confirmată de rezultatul alegerilor europarlamentare că în Europa a venit timpul noilor partide, în timp ce partidele tradiționale dezamăgesc.

Nechifor a amintit că în 5 noiembrie 2017 realiza o analiză politică a partidelor din UE și în care prezicea eșecul PSD dacă partidul nu se reformează și o diminuare a stângii europene în preferințele electoratului dacă aceasta nu se reinventează.

El a precizat că analiza realizată în urmă cu doi ani rămâne reală, fiind confirmată de alegerile europarlamentare.

Deputatul sucevean a arătat că a identificat și câteva dintre motivele care au condus la pierderea alegerilor europarlamentare de PSD.

Astfel, el crede că unul dintre motive a fost faptul că din partid au fost eliminați rând pe rând lideri care nu urmau linia partidului, promovându-se, în general, yesmeni.

Totodată, comunicarea publică a partidului a fost nepotrivită, dar și arogantă.

Potrivit deputatului sucevean, lupta împotriva justiției s-a transformat în principala politică publică a PSD și că interesul personal a luat locul celui de grup și interesul de stat.

„Creșterile de pensii și de salarii, acolo unde au fost, s-au prezentat ca o pomană, nu ca un drept firesc”, a apreciat Nechifor.

El a mai arătat că PSD a numit în funcții cheie guvernamentale și administrative oameni fără pregătire profesională și că a făcut o campanie neadecvată, prin mitinguri uriașe și prin mobilizarea primarilor.

„În viața publică, oamenii acceptă multe păcate ale politicienilor, mai puțin dezamagirea. PSD se lăuda totdeauna că a făcut treabă, că au avut profesioniști. A fost spulberat și mitul acesta”, a menționat Nechifor.

El crede că principala concluzie este că a venit timpul noilor partide în Europa, că PSD e pe ducă, iar PNL-ul este supraimpozitat de Ludovic Orban.(T.B.)


Intră acum și în grupul de