Deputatul PSD Alexandru Rădulescu: La o săptămână de la europarlamentare Guvernul continuă să ia decizii să îmbunătățească viața românilor, iar opoziția dovedește încă odată neputința și lipsa unui program de guvernare


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă că la o săptămână de la alegerile europarlamentare aburii campaniei electorale se destramă și că se poate deja observa realitatea politică, economică a României.

„Pe de o parte, în Parlament, se menține, legitim, majoritatea PSD – ALDE, așa cum au decis românii prin votul din 2016, președinția Camerei Deputaților a fost câștigată, fără echivoc, de candidatul PSD. Guvernul PSD – ALDE a continuat și în această săptămână să adopte decizii care să îmbunătățească viața românilor: s-a alocat suma de  64,9 milioane lei pentru amenajare și utilarea grupurilor sanitare din 858 de școli, s-a redus la 5% TVA-ul pentru produsele alimentare locale, tradiționale, ecologice,  se continuă acordarea de vouchere de vacanță,  s-a înregistrat un nou record: șomajul a atins cota minimă de 3%, a fost lansată procedura de achiziție pentru execuția tronsonului de autostradă Iași-Tg. Neamț”, a transmis deputatul social-democrat sucevean.

Totodată, el arată că pe de altă parte partidele de opoziție (PNL, USR, PMP, ProRomânia) nu schițează nici un demers în sensul preluării guvernării dovedind încă odată neputința și lipsa unui program de guvernare.

„Liderii USR se dovedesc niște impostori, care i-au păcălit pe români, care au câștigat sume fabuloase din contracte oneroase cu Statul și chiar cu cel pe care l-au numit inamicul public numărul unu. Liderii PNL își dezvăluie intențiile reale (ascunse în perioada electorală) de a bloca creșterea pensiilor, a salariului minim, a salariilor bugetarilor pe care Guvernul PSD intenționează să le realizeze în continuare, de a elimina scutirea de impozit pe salariul pentru cei care lucrează în domeniul IT. Liderii ProRomânia de la nivel național și județean sunt cantonați doar în critica guvernării PSD fără a pune în loc o inițiativă personală”, a continuat deputatul.

Alexandru Rădulescu a menționat că la nivel județean, în fiecare localitate, se deschid noi șantiere de construire sau reabilitare de școli, dispensare, cămine culturale, rețele de apă-canal, rețele electrice, drumuri locale – toate finanțate de Guvernul PSD – ALDE și că s-a încheiat reabilitarea DN 18 care leagă în mod real Suceava de vestul țării, lucrările la centurile ocolitoare ale Municipiului Suceava și Rădăuți se realizează într-un ritm ce apropie de final și aceste obiective, iar unitățile din județ ce oferă servicii turistice se pregătesc pentru un grad de ocupare de 100% ca urmare a măsurilor de stimulare a acestui sector luate de Guvernul PSD.

„În schimb drumurile județene sunt la limita suportabilității cetățenilor deși Guvernul PSD a dat Consiliului Județean suma de 260 milioane lei pentru reabilitarea lor. Situația podului de la Verești (aflat tot în sarcina Consiliului Județean) este neschimbată după un an  de la calamitare (prin comparație, podul de la Milișăuți a fost reparat imediat, anul trecut, de Guvernul PSD).

Dar sucevenii au luciditatea și înțelepciunea de a face comparație și de a desprinde concluziile corecte”, a conchis Rădulescu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de