Deputatul Maricela Cobuz, în Camera Deputaților: România a fost dezbinată în ultima vreme cu mesaje false și atacuri politice, doar pentru beneficii electorale și pentru ca opoziția să câștige capital electoral


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a susținut miercuri, în plenul Camerei Deputaților o declarație politică în care a arătat că PSD continuă să guverneze pentru România, sănătatea fiind un domeniu prioritar.

Deputatul a precizat că România a fost dezbinată în ultima vreme cu mesaje false și atacuri politice, doar pentru beneficii electorale și pentru ca opoziția să câștige capital electoral.

„PSD a dat dovadă încă o dată de unitate și respect față de România, cetățenii români și față de instituțiile statului. Săptămâna trecută, în Plenul Camerei Deputaților, majoritatea parlamentară PSD-ALDE a demonstrat că este unită și că poate oferi în continuare sprijin politic Guvernului PSD-ALDE”, a spus Cobuz.

Ea a subliniat că timp de cini luni, de la preluarea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, Guvernul PSD-ALDE s-a prezentat în fața omologilor săi cu demnitate și responsabilitate, oferind României un prestigiu și un respect din partea fiecărui stat membru UE.

Totodată, pe plan intern, Guvernul PSD va continua să guverneze pentru România și pentru români.

„În domeniul sănătății, Guvernul a introdus la finalul lunii mai, la solicitarea Ministerului Sănătății, noi medicamente pe lista celor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și neurologice. Tot pentru a sprijinii pacienții cu afecțiuni oncologice, Ministerul Sănătății a pus în funcțiune, la Baia Mare, un centru național de radioterapie. Echipamentele au fost achiziționate de către Ministerul Sănătății în cadrul unui proiect cu Banca Mondială”, a spus deputatul.

Mai mult, în cadrul Proiectului privind Reforma sectorului sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, Ministerul Sănătății a semnat contracte în valoare de 17,9 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente specifice de radioterapie a mai multor centre naționale din București, Cluj-Napoca, Oradea, Galați, Constanța, Craiova.

Ea a arătat că Ministerul Sănătății, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătăți, a lansat Planul-cadru național pentru controlul hepatitelor virale în România, pentru perioada 2019-2030.

De asemenea, tot în luna mai 2019, au fost aprobați  indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență din Iași. Spitalul regional, care va deservi zona Moldovei, va avea o structură de 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi.

La finalul declarației politice, Maricela Cobuz a ținut să precizeze că în calitate de deputat PSD de Suceava, membru în Comisia pentru sănătate și familie, dar mai ales în calitate de medic, confirmă că această guvernare a acordat o atenție deosebită domeniului sănătății, principalii beneficiari fiind pacienții.(N.B.)


Intră acum și în grupul de