USR Suceava acuză Guvernul că vrea să adopte prin OUG pensii speciale pentru aleșii locali:Soluția pentru a opri vechea clasă politică din aceste încercări repetate de a-și acorda privilegii este susținerea partidelor noi, crescute de la firul ierbii.


Intră acum și în grupul de

USR Suceava a acuzat, joi, Guvernul PSD că intenționează să adopte prin OUG pensii speciale și pentru aleșii locali și că în acest context își afirmă susținerea pentru eliminarea acestui tip de beneficii și, totodată, pentru o clasă politică onestă.

„Propunerea de acordare a unor indemnizații pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii județene a fost inclusă inițial în proiectul Codului Administrativ, adoptat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR, inclusiv cu votul parlamentarilor PNL. Amintim că el a fost ulterior respins în integralitate de Curtea Constituțională, opoziția reprezentată de USR reușind cu mare greutate să obțină de la PNL cele trei semnături care mai erau necesare pentru depunerea sesizării”, se arată într-un comunicat al USR Suceava.

Sursa citată menționează că în aceste zile, un proiect identic urmează să fie adoptat de guvernul Dăncilă, tot prin ordonanță de urgență. Pensia pentru un singur mandat s-ar ridica la aproape 800 de lei, în timp ce suma cea mai mare de bani ar urma să fie dată celor cu trei sau mai multe mandate, undeva la 2.400 de lei.

„În plus, ca și cum n-ar fi fost de ajuns, am văzut recent o coalizare a mai multor politicieni PSD și PNL (inclusiv președintele PNL al Consiliului Județean Suceava), care susțin modificarea prin OUG a legislației electorale, în acele aspecte care la convin momentan, modificare ce ar fi în primul rând pe placul baronilor locali. O astfel de schimbare a regulilor nu este nici normală, nici benefică pentru democrație”, se menționează în comunicat.

USR Suceava consideră că soluția pentru a opri vechea clasă politică din aceste încercări repetate de a-și acorda privilegii este susținerea partidelor noi, crescute de la firul ierbii.

„USR nu doar că se opune adoptării de noi pensii speciale, USR are propriul proiect de eliminare a acestora (toate pensiile speciale, mai puțin cele acordate meritat fostelor cadre militare și magistraților). Asemenea tactici trebuie să înceteze, interesele materiale și politice individuale trebuie ignorate pentru binele general al cetățenilor”, se precizează în comunicat.(T.B.)


Intră acum și în grupul de