Deputatul Ioan Bălan cere ministrului de Interne să suplimenteze urgent personalul Poliției de Frontieră din Aeroportul Suceava: Zece polițiști de frontieră nu pot face față unui trafic de pasageri care crește de la o lună la alta.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a cerut, miercuri, printr-o interpelare, ministrului de Interne Carmen Dan să găsească soluții urgente pentru rezolvarea deficitului de personal înregistrat la Poliția de Frontieră a Aeroportului Internațional „Ştefan cel Mare”, Suceava  

În interpelare, deputatul sucevean arată că poliția de frontieră a Aeroportului Internațional Suceava „Ştefan cel Mare” Suceava trebuie să facă față cu un personal mult subdimensionat unui trafic de pasageri care crește de la o lună la alta.

„Datorită investițiilor realizate de Consiliul Județean Suceava la nivelul infrastructurii aeroportuare, numărul de zboruri internaționale a crescut semnificativ. Din păcate, Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea are cei mai puțini polițiști de frontieră din țară, în număr de 10, care trebuie să acopere atât cursele de zi, cât și cele de noapte. În prezent, capacitatea Poliției de frontieră aeroportuare Suceava este cu mult depășită, ofițerii fiind copleșiți de numărul mare de persoane pe care trebuie să le verifice”, a arătat parlamentarul liberal sucevean. 

Mai mult, Ioan Bălan explică în interpelare că începând cu luna iulie numărul de curse internaționale se va intensifica, iar numărul de pasageri va crește și mai mult, deoarece atracțiile din zona Bucovinei atrag anual zeci de mii de turiști români și străini.

„Se estimează că în acest an vor tranzita pe acest aeroport peste 400.000 de călători, ceea ce ne arată că numai 10 polițiști de frontieră nu pot face față acestui flux fără precedent. Pentru a asigura o minimă funcționalitate și siguranță a controlului călătorilor prin Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava, ar fi nevoie urgentă de suplimentarea schemei de personal cu minimum 6 polițiști de frontieră. În caz contrar, este ușor de anticipat că se vor forma cozi la ghișeele de verificare și pot să apară chiar și breșe de securitate, tocmai din cauză că cei câțiva polițiști de frontieră nu vor putea face față unei asemenea situații”, a precizat Ioan Bălan.           

El a reamintit că din cauza numărului insuficient de polițiști, în județul Suceava s-au produs tragedii cumplite, cărora le-au căzut victime polițiști aflați în misiune, pentru care Ministerul Afacerilor Interne nu a găsit cele mai bune soluții pentru suplimentarea numărului de polițiști.

Deputatul sucevean cere ministrului să precizeze  cât de repede și cum va rezolva deficitul de personal care se accentuează la nivelul Poliției de frontieră a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea-Suceava și dacă nu este posibil ca, începând cu data de 1 iulie 2019, să fie detașați, la nivelul Poliției de frontieră a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea-Suceava, un număr de minimum 6 polițiști, până la suplimentarea schemei de personal .

”Vă solicit să explicați motivul pentru care, în ciuda deficitului puternic de personal care se înregistrează la nivelul Poliției române, ați decis ca în anul școlar 2019-2020 să fie redusă cifra de școlarizare”, a conchis Ioan Bălan.(T.B.)


Intră acum și în grupul de