Acasă Politica În circumscripția electorală „românească” din regiunea Cernăuți a fost ales în calitate...

În circumscripția electorală „românească” din regiunea Cernăuți a fost ales în calitate de parlamentar un jurnalist din ținutul Herței


Intră acum și în grupul de

Duminică, în Ucraina au avut loc alegerile parlamentare. În circumscripția nr. 203, care include mai multe localități din Nordul Bucovinei locuite preponderent de români, cele mai multe voturi a acumulat Gheorghe Mazurașu.

Potrivit Agenției Bucpress, Mazurașu a acumulat 27,04% (18.425 de voturi), fiind urmat de candidatul partidului Platforma de Opoziție „Pentru Viață”, Mihai Jar, care a întrunit 18,88% (12.865 de voturi). Pe locul trei s-a situat Ion Semeniuc, un om de afaceri din raionul Noua Suliță, cu 11,92% (8.123 de voturi).

Gheorghe Mazurașu. Foto: bucpress.eu


Potrivit sursei citate, Gheorghe Mazurașu are 48 de ani și este de profesie jurnalist sportiv. A colaborat cu mai multe ziare și televiziuni ucrainene din Cernăuți. Actualmente administrează câteva site-uri sportive. Mazurașu s-a născut în satul românesc Pasat din ținutul Herței, a absolvit școala de cultură generală din satul Buda Mare.

Gheorghe Mazurașu a candidat din partea partidului președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski „Slujitorul poporului”. De asemenea, acest partid a câștigat alegerile și la nivel național, acumulând 43,9% din voturi.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version