Personalul didactic cu atribuții de îndrumare și control primește un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază. Senatorul PSD Virginel Iordache: Am îndreptat, în Parlament, o nedreptate din legea salarizării


Intră acum și în grupul de

Legea prin care personalul didactic cu atribuții de îndrumare și control va primi un spor de 10 la sută din salariul de bază a fost publicată în Monitorul Oficial.

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunțat că legea a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 575 / 15.07.2019 și a intrat în vigoare de la data de 18 iulie 2019.

Potrivit acestei legi,  Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează: – La anexa nr. I capitolul I litera B, articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:

” Art. 16. – Pentru personalul didactic de predare din învăţământ, precum şi pentru personalul didactic de conducere prevăzut la pct. 1 nr. crt. 1, 2, 4-6 şi pentru personalul de conducere, de îndrumare şi control prevăzut la pct. 2 din anexa nr. I cap. I lit. A se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază.”

„În Parlamentul României am îndreptat o nedreptate la care era supus personalul didactic cu atribuții de îndrumare și control, prin modificarea Legii-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, a precizat senatorul Virginel Iordache. (N.B.)


Intră acum și în grupul de