Călin Popescu Tăriceanu, desemnat candidatul ALDE pentru Președinția României. Alexandru Băișanu: Tăriceanu are cea mai mare intenție de vot din cadrul coaliției de guvernare și sper ca PSD să revină asupra deciziei și să îl susțină


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a fost desemnat, miercuri, candidatul ALDE pentru Președinția României.

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat pentru News Bucovina că discuțiile din interiorul partidului au fost serioase și aplicate și s-a decis nominalizarea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Președinția României pentru că este candidatul cu cele mai mari șanse să îl învingă pe Klaus Iohannis.

Băișanu a spus că există o mare șansă ca actuala coaliție de guvernare să dea viitorul președinte al României și că este de așteptat ca PSD să analizeze mai bine situația și să susțină pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidat comun al PSD-ALDE.

Vicepreședintele ALDE a arătat că la Congresul PSD din 3 august există posibilitatea ca delegații să voteze candidatul comun al coaliției în persoana lui Căln Popescu Tăriceanu, cel care va putea să îl învingă pe Klaus Iohannis.

„La alegerile prezidențiale se votează mai mult omul decât partidul și de aceea Călin Popescu Tăriceanu întrunește mai multe opțiuni de vot decât Viorica Dăncilă. E mai bine să nu avem doi candidați în coaliție pentru că vom avea tensiuni pe perioada campaniei, iar o guvernare mai slabă nu face bine nici PSD și nici țării”, a spus Băișanu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de