Ecaterina Andronescu, demisă din funcția de ministru al Educației pe Facebook. Interimatul va fi preluat de ministrul Culturii, Daniel Breaz


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost demisă, vineri, de premierul Viorica Dăncilă, anunțul fiind făcut de premier pe Facebook.

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a arătat Dăncilă.

Ea crede că orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod.

„La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a menționat Dăncilă.

Ea a arătat că pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl va propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.

Ecaterina Andronescu a spus că a aflat de la televizor că a fost demisă din funcție și că declarația sa a fost greșit interpretată și că ar fi spus ca din toamnă să fie începută o campanie în școli prin care copiii să se poarte astfel încât să se protejeze și nu ar fi avut intenția de a o învinovăți pe fata care a fost răpită la Caracal că s-a urcat într-o mașină deși nu-l cunoștea pe șofer. (N.B.)


Intră acum și în grupul de