Dan Ioan Cușnir acuză conducerea Primăriei Suceava de acțiune premeditată de distrugere a spațiilor verzi: Au nenorocit domeniul public crezând că singura soluție este să amenajezi parcări în detrimentul spațiilor verzi


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a apreciat, marți, că actuala conducere a Primăriei Suceava a nenorocit domeniul public considerând că singura soluție este să amenajezi parcări în detrimentul spațiilor verzi.

Vă prezentăm integral comunicatul de presă transmis de liderul PSD Suceava.

„De 15 ani Ion Lungu și Lucian Harșovschi ne tot povestesc cum au modernizat ei Suceava, cât de bine este gospodărit și administrat orașul, cât de fericiți ar trebui să fie Sucevenii pentru că au  o calitate crescută a vieții datorită proiectelor implementate (pe hârtie) de către perechea Harșovschi/Lungu.

  Unul dintre subiectele preferate ale cuplului Harșovschi/Lungu este așa zisul proiect al parcărilor de reședința. Este cea mai bună exemplificare a impotenței administrative în care a ajuns Suceava din cauza incompetenței administratorilor orașului. În loc să își recunoască neputința, să învețe din greșeli și să încerce să schimbe ceva în bine, Harșovschi și Lungu încearcă să găsească alți vinovați crezând că lumea nu vede și nu înțelege dezastrul creat de aceștia.

  În loc să construiască în fiecare cartier parcări supraetajate sau subterane, Harșovschi și Lungu au distrus spațiile verzi și au nenorocit Domeniul Public crezând că singura soluție este să amenajezi parcări în detrimentul spațiilor verzi.

  În toată Europa primăriile răscumpără terenuri cu construcții pentru a le transforma în spații verzi și ce să vezi, Harșovschi și Lungu fac exact pe dos, distrug sistematic și premeditat spațiile verzi în detrimentul câtorva locuri de parcare. Specialiștii au demonstrat că în orașe, atunci când plouă, străzile se acoperă imediat cu apă pentru că nu mai există suficient spațiu verde și pământ care să absoarbă apa. Ce fac Harșovschi și Lungu? – continuă împavelarea și betonarea Sucevei și dau vina pe canalizarea subdimensionată la fiecare ploicică care inundă intersecțiile din Suceava!

Harșovschi și Lungu, niște indivizi cu educație îndoielnică, cred că ei doi pot impune în Suceava alte standarde decât în orașele normale, decente, civilizate.

  Spre exemplificare, va prezentăm zona din vecinătatea Tribunalului Suceava. În loc să fie amenajată o parcare subterană, începând cu anii 2017 și 2018, Harșovschi și Lungu au premeditat distrugerea spațiului verde dintre carosabil și trotuar, au tăiat rând pe rând toți copacii iar acum în 2019, crezând că s-au șters urmele, amenajează câteva locuri de parcare. De fapt acesta este marele proiect al parcărilor pe care îl tot trâmbițează de câțiva ani Harșovschi și Lungu, câteva locușoare de parcare în detrimentul spațiilor verzi care sunt reglementate ca și suprafețe pe cap de locuitor inclusiv de normativele Europene.

Asta se întâmplă când oameni fără educație consistentă și fără un parcurs profesional credibil, în loc să fie preocupați de infrastructură și educație, cei 2 piloni care pot duce la dezvoltare durabilă, au fost preocupați doar de beculețe colorate, de fanfara și folclor, de diplome și medalii inutile, de fugă după înșelătoare și inutile aprecieri pe rețelele de socializare.

Suceava se prăbușește sub povara incompetenței, a intereselor personale care au devenit mai importante decât interesul comunității, sub povara compromisurilor (blaturilor).

Ce i-a mai lipsit Sucevei în ultimii 15 ani? Viziunea celor care ne-au amăgit că știu ce au de făcut și că se pricep la administrație, aceștia neavând de unde să știe că incompetența în administrație duce întotdeauna la impotența administrativă. Conducerea Primăriei  Sucevei este impotentă din punct de vedere administrativ.

Suceava va arată bine și va deveni frecventabilă atunci când va fi administrată de oameni care să se concentreze pe Ordine și Progres, când va fi condusă de către o echipă care înțelege ce înseamnă să faci „Totul pentru Suceava!”

Dan Cușnir,

Președinte Organizația Municipală PSD Suceava

„Totul pentru Suceava!”


Intră acum și în grupul de