Alexandru Băișanu prezintă culisele discuțiilor ALDE-Pro România: Au în vedere susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu la Președinția României și o cooperare pe termen lung


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a explicat, miercuri după amiaza, că există în continuare discuții ALDE-Pro România privind o alianță parlamentară și susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale.

Băișanu a spus că a participat la discuțiile de miercuri dimineața între lideri ai ALDE și Pro România, arătând că a ajuns mai târziu la această întâlnire și a relatat că discuțiile au făcut referire la o viitoare colaborare între cele două formațiuni atât în domeniul parlamentar cât și în ceea ce privește susținerea unui candidat unic la Președinția României, pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Este o discuție mai veche care a fost reluată”, a explicat deputatul sucevean care a subliniat că s-au discutat principiile unei alianțe urmând să continue discuțiile pentru o decizie finală.

„Nu se putea hotărî nimic definitiv pentru că e nevoie ca structurile de conducere colective din cele două partide să ia decizia”, a spus Alexandru Băișanu.

El a dezvăluit că reprezentanți ai PSD au discutat miercuri cu cei din Pro România, dar fără să detalieze.

„Suntem dispuși să negociem cu PSD pentru a primi sprijin pentru susținerea candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu”, a mai declarat Alexandru Băișanu.

El a mai spus că solicitarea Pro România ca ALDE să iasă de la guvernare pentru realizarea acestei alianțe a fost greșit înțeleasă.

„Problema e că Pro România e în opoziție și ALDE la guvernare. În mod firesc și normal trebuie ca ambele partide să fie ori la guvernare, ori în opozție. ALDE este acum la guvernare și o face datorită responsabilităților pe care le are”, a spus deputatul sucevean.

El crede însă că „cei mai de seamă aliați ai PSD sunt PNL și USR”.

„Dacă nu vrei să intri la guvernare (așa cum susțin PNL și USR, n.r. ) înseamnă că susții guvernul”, a conchis Alexandru Băișanu. (N.B.)


Intră acum și în grupul de