Gheorghe Flutur, CN al PNL, acuză Guvernul că „a îngropat” administrația locală din România: Noi, aleșii locali, suntem cei mai motivați să intrăm în bătălie pentru a susține pe președintele României care este un garant al normalității, un om care a dovedit loialitate, care vine din rândul nostru, al aleșilor locali


Intră acum și în grupul de

Președintele Ligii Aleșilor Locali PNL din România, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la Consiliul Național al PNL că foarte mulți aleși locali au fost modele de referință în campania electorală pentru europarlamentare și și-a exprimat speranța că poveștile de succes se vor înmulți pentru că la alegerile locale viitoare PNL va avea candidații cei mai buni.

Flutur a spus că administrația locală din România se confruntă cu lipsa de predictibilitate și că reprezentanții administrațiilor locale nu pot previziona ceea ce va urma din punct de vedere al bugetului.

El a arătat că la intrarea în ședință a aflat că se amână rectificarea bugetară și a atras atenția că Legea finanțelor publice locale „este sluțită” cu legile bugetare din fiecare an și nu este în regulă.

Gheorghe Flutur a mai explicat că efectele OUG 114/2018 are efecte grave asupra investițiilor în infrastructură și că pentru contractele în derulare sunt probleme serioase fiind aproape toate blocate din cauză că s-au majorat prețurile la manoperă și materiale și nu există fonduri, iar autoritățile locale nu răspund cu clarificări privind ceea ce este de făcut, iar pentru proiectele noi nu vin agenții economici la licitație.

El a mai atras atenția că Guvernul acționează prin rectificare bugetară „în orb” și s-a întrebat ce vrea să facă Guvernul cu suma de 1,4 miliarde de lei pe care i-a prevăzut ca rezervă.

„Vor să dea din nou o Oronanță 55 pentru a ademeni pe nu știu cine? Va trebui să ne luptăm. Excedentul bugetar urmează să fie luat mișelește după ce ei ne-au blocat cu schimbarea procedurilor în timpul jocului”, a spus Flutur.

El a mai arătat că Guvernul acționează neprietenos cu administrațiile locale în ceea ce privește creditarea.

„E creditare neprietenoasă. Ne aprobă plafoane, dar ne amenință că ni le iau și din cauza lor se întârzie procedura de licitație. Sunt chestiuni cu care administrația locală se confruntă”, a spus Flutur.

El a mai spus că transferarea atribuțiunilor fără resurse este la modă, din păcate.

„Eu cred că noi suntem cei mai motivați să intrăm în bătălie pentru a susține pe președintele României care este un garant al normalității, un om care a dovedit loialitate, care vine din rândul nostru, al aleșilor locali și pe care îl vom susține cu toată forța să fie președintele României”, a subliniat Gheorghe Flutur.

El și-a exprimat că PNL va avea cei mai buni candidați la alegerile locale astfel încât să fie multiplicate poveștile de succes ale administrațiilor liberale.

Președintele Ligii aleșilor locali din PNL a dat asigurări că aceștia îl vor susține pe Klaus Iohannis și vor fi alături de el și că este convins că acesta va fi reales.(T.B.)


Intră acum și în grupul de