PD-L şi PSD „numără” zilele pentru viceprimarii PNL din Rădăuţi şi Fălticeni


Intră acum și în grupul de

PD-L şi PSD Suceava au stabilit ca termen limită pentru refacerea majorităţilor în cadrul consiliilor locale din oraşele Rădăuţi şi Fălticeni pentru mijlocul săptămânii viitoare. Conducerile celor două organizaţii judeţene de partid s-au întâlnit vineri la prânz, pentru a discuta problema schimbării viceprimarilor PNL din cele două oraşe, în ciuda faptului că cei din conducerea centrală a PSD nu agreează ideea schimbării majorităţilor deja create la alegerile locale.

Cei din PD-L Suceava au cerut de mai multă vreme schimbarea celor doi viceprimari pe motiv că în felul acesta s-ar putea vorbi de o reală colaborare dintre PSD şi PD-L la nivel judeţean. Până acum însă PSD a refuzat să facă vreo mişcare în acest, sub diverse pretexte însă se pare că lucrurile au ajuns într-un punct critic, astfel încât procedurile de schimbare vor trebui demarate.

Secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, a declarat vineri, la puţin timp după şedinţa celor două grupuri politice că s-a decis ca săptămâna viitoare să fie tranşate lucrurile definitiv şi să se înceapă procedurile de schimbare a celor doi viceprimari din Rădăuţi şi Fălticeni.

„Trebuie să se înţeleagă faptul că nu e vorba de vreo răzbunare politică sau altceva, pur şi simplu suntem într-o alianţă de guvernare care trebuie să fie transpusă şi pe plan local. Iar cele două oraşe sunt foarte importante din punct de vedere politic pentru noi şi credem că şi pentru PSD”, a menţionat Ioan Bălan. Este foarte posibil ca cei doi viitori viceprimari să fie din PSD, în condiţiile în care primarii sunt ai PD-L.


Intră acum și în grupul de