Liderul PES Suceava, Gabriel Costache, numit subsecretar de stat de premierul Viorica Dăncilă. El se va ocupa de coordonarea activităților pentru realizarea învățământului dual


Intră acum și în grupul de

Liderul PES Suceava, Gabriel Costache, a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România.

Potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, Gabriel Costache are rang de subsecretar de stat.

Scopul Autorităţii este de a asigura, dezvolta, evalua și monitoriza calitatea formării profesionale inițiale în sistem dual la nivel național, oferită de furnizorii de formare profesională inițială în sistem dual și școală, validată de piața forței de muncă.    

Prin atribuțiile sale, Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual duce la îndeplinire obiectivele Programului de Guvernare 2017-2020. În plus, ultimul raport de țară al Uniunii Europene referitor la forța de muncă din România menționează faptul că „Progresele înregistrate în domeniul învățământului profesional și tehnic (VET) sunt insuficiente pentru a răspunde nevoilor de pe piața forței de muncă.

Astfel, calificările și programa școlară din învățământul profesional și tehnic continuă să fie insuficient aliniate la necesitățile pieței forței de muncă” .   

 Autoritatea va coordona proactiv și nemijlocit legătura dintre mediul economic investițional și oferta educațională, materializând astfel solicitările agenților economici prin organizarea de clase de nivel școală profesională în sistem dual.(T.B.)


Intră acum și în grupul de