Senatorul Tiberiu Prodan: „Legea salarizării unice ignoră principiul performanţei”


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Tiberiu Prodan, a apreciat, joi, că legea privind salarizarea unică a personalului din sistemul bugetar a fost elaborată în grabă, fără o analiză temeinică şi fără discuţii cu reprezentanţii sindicatelor. „Această nouă lege ignoră principiul performanţei”, a declarat senatorul liberal, arătând că angajaţii sunt demotivaţi, ceea ce va face ca populaţia să aibă parte de servicii de proastă calitate.

Prodan consideră că este necesară elaborarea unui nomenclator al funcţiilor bugetare, astfel încât să existe un echilibru al profesiei. „Este nevoie de un nomenclator pe funcţii şi pregătire profesională aplicabil tuturor unităţilor bugetare, fără să se creeze diferenţe salariale care să ducă la o luptă între diverse instituţii”, a mai spus Prodan.

Guvernul a aprobat, în urmă cu o săptămână, principiile generale ale legii privind salarizarea unitară în sistemul bugetar, hotărând ca proiectul de lege să fie finalizat până la sfârşitul lunii iunie şi să fie aplicat într-un interval de trei ani.


Intră acum și în grupul de