Consiliul Local Suceava va alege, joi, înlocuitorul de drept al primarului Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava va alege, în ședința ordinară de joi, înlocuitorul de drept al primarului Ion Lungu dintre viceprimarii Lucian Harșovschi și Marian Andronache.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului de hotărâre inițiat de primarul Sucevei, Ion Lungu, în baza prevederilor O.U.G. nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ , art. 152 alin.4. în situația în care se aleg doi viceprimari, sunt declarați aleși candidații care au obținut votul majorității absolute.

„În această situație, consiliul local desemnează, prin hotărâre, care dintre cei doi viceprimari exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului”, se arată în Codul administrativ.

Până în prezent un înlocuitor al primarului era desemnat de Consiliul local în cazul în care primarul în funcție nu-și putea exercita mandatul sau în caz de vacanță a funcției.

Totodată, primarul deleagă atribuțiile unui viceprimar pe perioada în care este în concediu.

În baza noului Cod Administrativ, Consiliul Local va trebui să desemneze înlocuitorul de drept al primarului, acesta fiind asimilat cu funcția de prim-viceprimar.

Tot în ședința de joi urmează să fie ales și președintele de ședință al Consiliului Local Suceava pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2019. (T.B.)


Intră acum și în grupul de