Lideri PNL, PSD și ALDE pe scenă împreună la Zilele comunei Moara. Primarul Eduard Dziminschi: Suntem o familie care ne respectăm și ne iubim între noi. VIDEO


Intră acum și în grupul de

Lideri ai PNL, PSD și ALDE au participat, duminică, la manifestări organizate la Moara cu prilejul Zilei Comunei și a Zilei Recoltei.

Astfel, la Moara au venit senatorul ALDE Varujan Vosganian, liderul PNL Suceava și al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul PNL Ioan Bălan, dar și senatorul PSD Virginel Iordache.

Liderul ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că vorbește în cadrul acestei manifestări și în calitate de lider al minorității armene din România, subliniind că armenii s-au așezat în această zonă, Suceava, Moara, Șcheia,  acum 800 de ani și au avut prima episcopie aici în 1401, în Suceava.

El a subliniat că armenii au venit aici înainte de primul Descălecat și crede că se poate spune că armenii sunt fondatori ai statului Moldovei.

Zilele comunei Moara – Ediția a II-a

Gepostet von NewsBucovina.ro am Sonntag, 18. August 2019

Varujan Vosganian și-a exprimat încrederea că această întâlnire, în Bucovina, cu comunitatea armeană să fie o tradiție.

Mai mult, liderul ALDE a spus că se bucură că se regăsește pe scenă cu vechi prieteni, făcând referire la liderii liberali.

La rândul său, președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur a felicitat locuitorii comunei Moara pentru acest eveniment și i-a răspuns lui Vosganian că și el este bucuros că se revede cu „vechi prieteni”.

Zilele comunei Moara, după plecarea oficialităților

Gepostet von NewsBucovina.ro am Sonntag, 18. August 2019

E foarte bine că sărbătoriți și vă distrați. Munciți mult. Comuna Moara e o comună cu oameni gospodari, case curate, frumoase, cu oameni harnici. Sunt și mulți care s-au întors din concediu din diaspora”, a spus Flutur care a menționat că în această duminică Biserica Ortodoxă Română a dedicat-o disaporei.  

„Recunoștință și apreciere pentru diaspora”, a spus Flutur.

El a mulțumit conducerii comunei Moara pentru deschiderea arătată către toate formațiunile politice și a subliniat că așa e frumos, adăugând că i-a fost dor de o întâlnire  cu locuitorii din Moara cu are a realizat în trecut proiecte frumoase.

Gheorghe Flutur– declaratii la finele vizitei de la Moara

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a adus salutul municipiului Suceava și a arătat că municipiul Suceava și comuna Moara fac parte din Zona Metropolitană Suceava subliniind că dorește continuarea acestui proiect care încă nu a realizat investițiile dorite din motive diverse, dar că urmează să fie modernizat un drum, Moara-Drăgoieșt-Horodniceni al Zonei Metropolitane Suceava împreună cu Banca Mondială.

Ion Lungu i-a asigurat pe locuitorii din Moara că atunci când are întâlniri cu ambasadori, cu oameni importanți prezintă întreaga Zonă Metropolitană și că prima este Moara, localitatea vecină, cu oameni gospodari.

Senatorul PSD Virginel Iordache l-a felicitat pe primarul Eduard Dzimischi și Consiliul Local Moara pentru continuarea evenimentului Ziua Recoltei.

Atunci când oamenii doresc, indiferent de partidul din care fac parte pot face lucruri frumoase la Moara”, a spus Virginel Iordache.

Primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi a spus că este normal ca toate forțele politice să fie prezente la o asemenea manifestare de sărbătoare a comunei.

„Nu trebuie să ne dușmănim. Nu trebuie să ne urâm. Suntem o familie care ne respectăm și ne iubim între noi”, a spus primarul comunei Moara. (T.B.)

.


Intră acum și în grupul de