Reacție rapidă a PSD Suceava după ce Lucian Harșovchi a fost desemnat înlocuitor de drept al primarului Ion Lungu: Prefectura să se sesizeze asupra modului în care s-a realizat această desemnare prin nerespectarea legii


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a solicitat, joi, Prefecturii Suceava să se sesiseze în ceea ce privește modul în care, în Consiliul Local Suceava s-a desemnat înlocuitorul de drept al primarului Ion Lungu pentru că nu au fost incluși la vot ambii viceprimari.

„După ce că de 15 ani Lungu Ioan și “locțiitorul” sau Harșovschi Lucian încearcă să impună în Suceava alte standarde decât în orașele civilizate și decente, mai nou încearcă să impună în Suceava și interpretări ale legii altele decât cele în vigoare în România”, arată Cușnir într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, conform noului Cod Administrativ, Consiliul Local trebuie să decidă care dintre cei doi viceprimari va fi înlocuitorul primarului în cazul în care acesta lipsește.

„În ședința de Consiliu Local de astăzi 22.08.2019, Lungu Ion cu mentalitatea lui de moșier obosit a stabilit cine îl va înlocui și nu a mai supus la vot așa cum prevede legea. Trebuiau supuși votului ambii viceprimari, dar la ordinul lui Lungu a fost supus votului consilierilor locali doar viceprimarul Harșovschi”, a arătat Cușnir. 

El a adăugat că este obișnuit cu mentalitatea „de șerif din vestul sălbatic” a lui Ion Lungu care crede că el este mai important decât Consiliul Local, dar și cu mentalitatea lui Lucian Harșovschi de fost, actual și viitor “locțiitor” al lui Lungu.

„Ne-am obișnuit și cu eleganța domnului Andronache care, pentru a nu-i panica pe Lungu și Harșovschi, a anunțat că “visul său în viață nu este să fie înlocuitor de primar”. Dar Legea trebuie respectată chiar și în Suceava, un oraș sufocat de incompetența, de interese personale, de compromisuri și blaturi, de impotența administrativă”, a precizat Cușnir.

El crede că Ion Lungu și Lucian Harșovschi au încercat să nu respecte legea pentru că le-ar fi fost frică de o nouă majoritate în CL Suceava.

„Am înțeles că de fapt le-a fost frică de faptul că astăzi consilierii locali PSD, ALDE și PMP ar fi votat altceva decât își doreau ei. Și ca orice conducători cu educație îndoielnică, Lungu și Harșovschi nu pot accepta alte opinii decât ale lor, că doar ei 2 le știu pe toate și tot ei “modernizează” Suceava de 16 ani, de la scara blocului bineînțeles”, a menționat Cușnir.

Potrivit acestuia, celor doi „le fuge pământul de sub picioare” și încearcă, chiar și prin nerespectarea legii, perpetuarea „cuplului toxic Lungu/Harșovschi”, prelungind astfel agonia în care se zbate Suceava.

„Deciziile luate de Lungu și Harșovschi au fost din nou în detrimentul Sucevei și al Sucevenilor. nstituția Prefectului trebuie să se autosesizeze în acest caz grav de nerespectare a legii și să dispună un control riguros al legalității acestui proiect de hotărâre”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de