Liderul USR, Dan Barna, speră să nu existe un blat între PSD și PNL pentru alegerile prezidențiale: Realitatea electorală va confirma sau nu acest lucru


Intră acum și în grupul de

Liderul USR și candidat al Alianței USR-PLUS la Președinția României, Dan Barna, și-a exprimat, vineri, încrederea că nu există „un blat” între PSD și PNL pentru alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă presupune un blat între PSD și PNL, Dan Barna a răspuns:„ Aș vrea să cred că nu”.

„Vom vedea realitatea. Urmărind ceea ce apare în presă există întotdeauna un echivoc. Realitatea electorală va confirma sau nu acest lucru, dar am foarte mare încredere, dincolo de această luptă de mesaje publice, aceste minciuni care sunt rostogolite. Înțelepciunea electoratului este întodeauna deasupra”, a spus Barna.

El a arătat că nu știe să existe un astfel de plan și că nu poate face o afirmație în acest sens.

Andrei Caramitru, membru în comisia USR-PLUS de elaborare a programului de guvernare, spune că există pe scena politică un plan pentru „anestezierea” electoratului astfel încât PNL și PSD să iasă câștigătoare din alegerile prezidențiale și-l acuză pe Iohannis că pune umărul la acest „calcul”.

„Calculul e simplu. Încearcă sa va antestezieze. Sa stati acasă, sa nu mai fie cine știe ce emoție. Așa – câștiga Iohannis. Vasilica intra in turul 2 și creste PSD-ul iar spre 27-30%. Câștiga și PNL si PSD. USL si sistemul sunt in siguranță așa. Nu va lăsați pacăliți de ei. Nu le faceți jocurile. Votul acum este mai important decât la europarlamentare. Trebuie sa schimbam sistemul și asta trece – obligatoriu – prin câștigarea prezidentialelor. Se poate doar dacă ieșim iar toți la vot”, susține Andrei Caramitru. (T.B.)


Intră acum și în grupul de