Ioan Bălan a constatat că Viorica Dăncilă evită municipiul Suceava când vine în județ: A fost foarte evlavioasă și miloasă pe la mănăstiri, dar noi, în Bucovina, nu avem nevoie de la Guvern de milă, ci de implicare


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă la sediul PNL Suceava că a constatat că premierul Viorica Dăncilă evită municipiul Suceava la vizitele pe care le face în județ.

„Constat că premierul Dăncilă ocolește municipiul Suceava”, a spus Bălan.

El a arătat că în cadrul vizitei și ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, pe care l-a numit „Dandy de la finanțe” a făcut mai multe afirmații fără susținere.

Bălan a spus că la vizita precedentă, Teodorovici promitea toalete-container pentru unitățile școlare din județul Suceava care au toaleta în curte, fiind județul cu cele mai multe școli cu toaleta în curte, dar că acest lucru nu s-a concretizat, dar că ministrul Finanțelor i-a acuzat pe liberali că ar fi „izvorul ideii” pentru „proiectul macabru” de utilități din județ care a împovărat mai multe primării sucevene în condițiile în care acest proiect a fost al „unor minți crețe” din PSD.

Liderul liberal a mai spus că așteaptă să vadă și punerea în aplicare a soluției prezentate de Teodorovici la rectificarea bugetară pentru plata ratelor și creditului la proiectul „Utilități și Mediu”, dar că a constatat că din suma prevăzută la nivel național la rectificare, mai mult de jumătate, peste 1,4 miliarde de lei rămâne în rezerva guvernului.

Ioan Bălan a remarcat că, așa cum spunea recent un deputat PSD de Suceava, „s-au dat bani și la primării și Consilii județene conduse de PNL” ceea ce confirmă o dată în plus că PSD împarte țara în „PSD și restul”, iar din când în când se dă ceva și celor care nu sunt din PSD de parcă nu toți ar fi contributori la bugetul de stat.

El a cerut transparență și criterii clare pentru alocarea celor 1,4 miliarde de lei din rezerva la dispoziția Guvernului pentru că până acum Guvernul a folosit acești bani discreționar și ca șantaj pentru primarii opoziției.

„Vrem transparență clară și nu fonduri date doar primarilor PSD și, eventual ALDE, ci în funcție de proiectele și necesitățile locale”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean a mai transmis și ministrului Transporturilor, Răzavan Cuc, ca data viitoare când vine la Suceava la inaugurarea șoselei de centură, să-și ceară scuze pentru căn din 2012 guvernările PSD au reușit să finalizeze 15 la sută din ceea ce mai era de executat.

Ioan Bălan crede însă că liderii PSD se vor lăuda cât au făcut ei pentru șoseaua de centură și câte fonduri au alocat, repetând scenariul de la inaugurarea pârtiei de schi din Masivul Rarău unde au blocat investiția în 2012, când mai era de făcut 15 la sută ca pe urmă să se laude că au făcut pârtia de schi.

Liderul liberal a mai arătat că Viorica Dăncilă s-a arătat evlavioasă și miloasă pe la mănăstirile din județul Suceava, dar a sublibniat că bucovinenii nu au nevoie de mila guvernului, ci de implicare, în special în ceea ce privește situația proiectelor cu fonduri europene sau prin PNDL care sunt afectate în urma deciziilor guvernamentale.

El a spus că în urma deciziilor Guvernului, prin PNLD nu se mai pot realiza lucrările de investiții pentru că diferențele de costuri sunt prea mari și că nu sunt ofertanți la licitații pentru că nu s-au actualizat prețurile.

„Am discutat cu mai mulți primari care ne-au spus că sunt proiecte ce nu pot fi realizate dacă nu se actualizează prețurile”, a spus Bălan.  

Vicepreședintele regional PNL crede că PSD este acum într-o situație fără ieșire din cauza incapacității totale la nivel de miniștri și a reiterat cererea de demitere a ministrului Sănătății, Sorina Pintea. (T.B.)


Intră acum și în grupul de