Mircea Diaconu va candida independent la Președinția României susținut de Pro România și ALDE-surse


Intră acum și în grupul de

Mircea Diaconu a anunțat, sâmbătă, într-un mesaj, că urmează să se implice din nou în viața politică și să ia atitudine, iar potrivit unor surse politice consultate de News Bucovina, acesta va anunța că va candida la Președinția României.

„Bună ziua,

E sfârsit de săptămână și simt nevoia să vă mărturisesc ceva.

Tot ce am făcut până acum în viața mea civico-politică, de la Revoluția din Decembrie 1989, de la constituirea Alianței Civice în ’90 și până la candidatura, ca independent, la Parlamentul European, a pornit din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine față de ceea ce se întâmplă. Suntem, cu precădere în ultima vreme, martori ai unui lung șir de nedreptăți care au loc în România.

Așa că aleg, încă o dată, să mă implic. Cum?

Vă povestesc duminică, 25 august, ora 16:00, în cadrul unei conferințe de presă pe care o voi susține pe treptele Ateneului Român, din București”, este mesajul lui Mircea Diaconu.

Potrivit  DC News, Pro România și ALDE, Mircea Diaconu ar fi candidatul acestor formațiuni la Președinția României, dar sursele politice consultate de News Bucovina au precizat că Mircea Diaconu va candida independent susținut de Pro România și ALDE, iar Călin Popescu Tăriceanu ar urma să renunțe la candidatura sa.

Cele două partide ar urma să și încheie în acest sens și un protocol de colaborare electorală pentru alegerile prezidențiale după ce ALDE va ieși de la guvernare, au precizat sursele citate.


Intră acum și în grupul de