Cătălin Nechifor: Soluția Pro România pentru ieșirea din criză a fost validată și de președintele Klaus Iohannis. Guvernul actual trebuie să vină în Parlament să obțină un vot de încredere, iar dacă nu obține voturile necesare va fi format un nou guvern


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele pentru probleme de administrație al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri seara, că soluția pentru ieșirea din criză prezentată de Pro România  a fost validată și de președintele Klaus Iohannis care a respins propunerile de remaniere guvernamentală înaintate de premierul Viorica Dăncilă și a trimis Guvernul în Parlament să obțină un nou vot de încredere după ce ALDE a ieșit de la guvernare.

Nechifor a spus că după ce s-a modificat structura politică a Guvernului este obligatoriu un vot în Parlament prin care Guvernul să arate că are susținerea majoritară.

În caz contrar, Guvernul este demis și urmează consultări pentru constituirea unei noi majorități.

„Acest lucru l-a explicat în ultimele zile foarte bine președintele Pro România, Victor Ponta, iar în această seară am văzut că această soluție a fost validată și de președintele Klaus Iohannis”, a spus Nechifor.

El a apreciat că din experiența pe care o are Guvernul va încerca să „cumpere timp” și că  „juriștii din PSD” care au reușit să aducă modificări neconstituționale pentru aproape toate legile pe care le-au inițiat vor sesiza Curtea Constituțională cu conflict instituțional între Guvern și Președinție invocând că președintele nu a numit miniștrii propuși.

„Va fi doar o nouă acțiune care va duce ca PSD să mai piardă din procentele electorale pe care le mai are”, a apreciat Cătălin Nechifor care a adăugat că o soluție, nesigură însă, pentru oprirea căderii PSD ar fi ieșirea imediată de la guvernare.

„Spun că e o soluție nesigură pentru că văd în fiecare zi membri ai PSD care spun că nu mai recunosc partidul din care fac parte și că le e rușine cu modul în care PSD guvernează”, a mai spus Cătălin Nechifor.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni că Guvernul trebuie să meargă în Parlament la vot pentru restructurare și dacă nu va avea majoritate atunci există „suficiente voturi” pentru un nou cabinet „de tranzitie”. (T.B.)


Intră acum și în grupul de