Senatorul Ilie Niță a fost primit în PSD Suceava „cu înțelegere”. Biroul Permanent Județean al PSD Suceava a votat, cu o abținere, să accepte intrarea în partid a fostului membru ALDE


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent Județean al PSD Suceava a votat, joi după amiaza, cu o abținere, să accepte intrarea în partid a senatorului Ilie Niță care a părăsit ALDE și și-a depus adeziunea la PSD.

Niță a explicat că el dorește să continue să sprijine actualul guvern, care este și obiectivul imediat al PSD care se confruntă la nivel național cu probleme privind menținerea majorității parlamentare.

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat după ședință pentru News Bucovina că acum organizația județeană PSD are din nou șapte parlamentari așa cum a avut după alegerile parlamentare din 2016.

PSD Suceava a pierdut unul dintre parlamentari, deputatul Cătălin Nechifor, care s-a înscris în mai 2018 în Pro România.

„Eram șapte parlamentari la început și acum suntem din nou șapte. Și rămân la șapte”, a spus senatorul Ioan Stan lăsând să se înțeleagă că zvonurile din piața politică potrivit cărora s-ar fi încercat racolarea deputatului ALDE Alexandru Băișanu nu se confirmă.

Membri ai PSD Suceava participanți la ședință au spus că Ilie Niță a fost primit în partid „cu înțelegere” pentru că acesta cocheta cu social-democrații de mai multp vreme.

Singurul membru de partid care s-a abținut de la vot a fost liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, care a explicat că nu are mandatul organizației pentru a exprima o opțiune. (T.B.)


Intră acum și în grupul de