Turneul de „ascultare” al Ramonei Ioana Bruynseels, în regiunea Moldovei, s-a încheiat cu orașele Iași și Suceava.


Intră acum și în grupul de

  Candidatul umanist s-a întâlnit la Iași cu familia Miron. Mirabela și Ovidiu Miron, membri ai proiectului Repatriot și proprietarii firmei Avisso, au spus că, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă antreprenorii români este lipsa predictibilității, ordonanțele de urgență care se dau de pe o zi pe alta, lipsa susținerii din partea băncilor, care nu finanțează IMM-urile, lipsa infrastructurii și a forței de muncă. „Politica influențează masiv starea business-ul din România. La Iași, absolut toate proiectele administrației sunt blocate din cauza reprezentanților partidelor din primărie, care nu reușesc să ajungă la un consens. Iar urbea noastră are de suferit”, a spus Mirabela Miron.

     Ramona Ioana Bruynseels a vizitat și sediul Endorfine, unde familia Miron a pus pe picioare o afacere de succes: o sală de fitness și o clinică de estetică și cosmetică. Sediul se află într-o fostă hală dezafectată, care, prin reconversia fostelor spații industrial, a fost transformat într-un spațiu ultramodern.

     Tot la Iași, candidatul umanist s-a întâlnit cu ieșenii, în centrul orașului și în Parcul Copou, și le-a ascultat problemele și nemulțumirile.

    În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Iași, Ramona Ioana Bruynseels a spus că singura soluție politică benefică pentru cetățeni și țară este aceea a unui guvern apolitic, sau a unui govern de uniune națională. Cât despre actualul premier, Ramona Ioana a declarat: „Doamna Viorica Dăncilă se încăpățânează să rămână pe poziția ei. Sper că, în cele din urmă, va da dovadă de mai multă înțelepciune”.

     La Suceava, Ramona Ioana Bruynseels s-a întâlnit cu Andrei Pitu, un antreprenor sucevean, care a deschis unul dintre cele mai frumoase restaurante din municipiu – „ZoNa”. Andrei, bucătar de meserie, a lucrat în Marea Britanie, însă a preferat să se întoarcă în România pentru a fi alături de familia lui și pentru a-și îndeplini visul de a avea propriul restaurant. A creat, astfel, locuri de muncă pentru oamenii din comunitatea lui și a angajat persoane pe care le-a luat, practic, de la zero și le-a pregătit profesional. Sistemul român însă nu l-a ajutat în dezvoltarea afacerii sale. Dacă în primul an de activitate, taxele către stat ar fi fost mai mici, cine știe, poate astăzi Andrei ar fi deschis un al doilea restaurant, oferind mai multe locuri de muncă.

      Candidatul umanist la Preşedinţie, Ramona Ioana Bruynseels, a declarat, la Suceava, în cadrul conferinței de presă, că liderii politici trebuie să dea dovadă de „dragoste adevărată faţă de ţară şi dedicare”, să nu se mai bazeze pe populisme, pentru că România „este supărată şi dezamăgită”.

   „Pluteşte schimbarea în aer. România este supărată. Este supărată pe politicienii care, în ultimii 30 de ani, şi-au bătut joc de ea. (…) Este dezamăgită şi-şi doreşte altceva, o nouă viziune, oameni care să fie capabili să implementeze ceea ce spun şi care să nu se mai bazeze atât de mult pe populisme şi pe minciuni, pentru că oamenii deja nu mai suportă trucurile şi minciunile. (…) Sper din suflet ca toţi liderii noştri politici să dea dovadă de înţelepciune, în primul rând, şi de dragoste adevărată faţă de ţară şi dedicare. (….) Dacă îi vor conduce aceste două principii, atunci cu siguranţă vor lua deciziile potrivite pentru ţara noastră”, a mai spus Ramona Ioana Bruynseels.

    Candidatul umanist la prezidențiale a mai declarat că electoratul solicită schimbarea clasei politice și că oamenii „nu mai suportă trucurile și minciunile. În România există prea multă corupție, prea multă politică, prea des aceleași fețe, repetând aceleași minciuni”, a mai adăugat prima femeie înscrisă în cursa pentru Cotroceni. (C.P.)


Intră acum și în grupul de