Deputatul PNL Angelica Fădor atenționează în Parlament că reabilitarea sistemului de încălzire din Vatra Dornei este blocată din cauză că Guvernul nu și-a plătit sumele prevăzute prin contract


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, a transmis, miercuri, miniștrilor Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici și ai Dezvoltării Regionale și Admintrației Publice, Dan Suciu, o interpelare prin care le cere să soluționeze problema contractului de la Vatra Dornei de reabilitare a sistemului de încălzire.

Ea arată că pentru implementarea proiectului finanțat prin  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din cadrul programului ”Termoficare 2006 – 2020 căldură și confort” având ca obiectiv ”Reabilitarea sursei și a rețelei de transport și distribuție energie termică în municipiul Vatra Dornei”, a fost depusă cererea de finanțare pe anul 2019 și că aceasta nu a fost onorată.

Deputatul liberal sucevean a explicat că valoarea proiectului este de 27.198.138,57 lei, municipalitatea dorneană  având deja facturi de plată în valoare de 7 milioane de lei, contribuția proprie fiind achitată.

„Fără contract de finanțare lucrările vor fi blocate, constructorul informând că nu mai poate susține aceste cheltuieli”, a explicat Fădor.

Ea precizează, potrivit contractului de achiziție publică de lucrări, proiectare și execuție, privind realizarea acestui obiectiv de investiții, în valoare de 26.894.000 lei, proiectul are durata de execuție 12 luni și trebuie finalizat până în toamna acestui an.

„În acest context, vă rog să îmi comunicați în ce stadiu de avizare se află Regulamentul privind implementarea Programului Termoficare și când preconizați că va fi aprobată cererea de finanțare depusă, astfel încât  proiectul început să poată fi dus la bun sfârșit, pentru a putea furniza energie termică populației și instituțiilor de interes public în iarna 2019-2020”, a menționat Angelica Fădor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de