Un deputat liberal sucevean acuză Guvernul că, printr-o ordonanță, a afectat mii de elevi care fac naveta la școală. Ei nu vor mai putea deconta naveta și vor fi nevoiți să apeleze la mijloace auto neautorizate

 Elevii care fac naveta între școală și casă sunt afectați de o ordonanță recentă a Guvernului potrivit căreia transportul județean de persoane nu mai este serviciu public.

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, a solicitat, marți, miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării Regionale să găsească imediat soluții pentru rezovarea problemei pe care Guvernul a generat-o printr-o ordonanță.

„Domniile voastre ați contrasemnat textul aprobat al Ordonanței de urgență a Guvernului nr.51 din 25 iunie 2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, motiv pentru care consider normal să vă solicit să găsiți, fără întârziere soluții pentru a corecta unele măsuri nocive din acest act normativ. După cum foarte bine cunoașteți, prin prevederile acestui act normativ transportul județean de persoane a fost eliminat din sfera serviciilor publice, afectând, astfel, mii de elevi care fac naveta între școală și casă. Astfel, nu numai că o parte dintre rutele de transport au fost desființate, dar nici naveta școlară a elevilor nu poate să mai fie decontată, potrivit drepturilor conferite acestora prin lege”, arată deputatul Mihalescul.

El a cerut celor doi miniștri,  având în vedere abandonul școlar uriaș din România, precum și riscurile la care sunt supuși elevii care vor merge la școală cu mijloace de transport neautorizate pentru transportul de călători, să-i comunice dacă începerea anului școlar 2019/2020 îi va determina să promoveze de urgență un act normativ care să corecteze OUG nr.51/2019 și care să asigure elevilor posibilitatea de a face naveta către școală.  (N.B.)