Deputatul Gheorghe Coroamă trage un semnal de alarmă asupra efectelor aplicării impozitului forfetar


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Gheorghe Coroamă, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că efectul aplicării impozitului forfetar, începând cu 1 mai 2009, va fi „catastrofal” pentru mediul de afaceri, apreciind că mii de firme, în special întreprinderi mici şi mijlocii, vor intra în faliment, iar zeci de mii de locuri de muncă vor dispărea.

Parlamentarul liberal a arătat că până în luna aprilie a acestui an, reprezentanţii a peste 14.000 de firme s-au prezentat la sediile Oficiului Registrului Comerţului din întreaga ţară pentru a solicita radierea societăţilor comerciale pe care le aveau. „Invocarea crizei economice a devenit leit motivul preferat al actualului Guvern, însă măsurile de combatere lipsesc cu desăvârşire. Şi putem să constatăm, din ceea ce a făcut actualul Guvern, că lipsesc măsurile de protejare a populaţiei, a întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi cele pentru relansarea economiei”, a declarat Gheorghe Coroamă. Potrivit acestuia, până în momentul de faţă peste 30% dintre firmele româneşti au anunţat disponibilizări masive, iar 40% dintre societăţile comerciale au anunţat că vor avea un buget mai mic pentru salarii. „Având în vedere aceste cifre dar şi faptul că mii de firme vor dispărea, mă întreb dacă mai are sens să mai existe Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii”, a spus Coroamă.

Deputatul liberal sucevean a mai arătat că potrivit unor surse guvernamentale, Executivul ar intenţiona să elimine acest impozit forfetar, însă doar din motive electorale. „Existau zvonuri că acest impozit ar putea fi anulat din toamnă, din cauza campaniei pentru prezidenţiale”, a încheiat Gheorghe Coroamă.


Intră acum și în grupul de