Nechifor, „un pic încurcat” de situația din ALDE, partener în alianța care îl susține pe Mircea Diaconu, dar e încrezător că situația se va reglementa. El nu comentează decizia lui Băișanu de a accepta nominalizarea în Guvernul Dăncilă, dar a fost surprins că acesta se alătură PSD


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că speră ca situația din ALDE să se clarifice mai repede pentru că la nivel județean Alianța electorală „Un om” care îl susține pe Mircea Diaconu la Președinția României va trebui să depună documente la Biroul Electoral Județean Suceava și este necesar să existe corespondent din partea ALDE în cadrul alianței.

Nechifor a evitat să comenteze decizia lui Alexandru Băișanu de a accepta nominalizarea din partea premierului Viorica Dăncilă pentru un post de ministru deși era evident că președintele Klaus Iohannis va refuza nominalizarea.

El a spus că surprinzător a fost că  Alexandru Băișanu s-a apropiat de stânga, de PSD, în condițiile în care a activat doar în partide de dreapta sau centru-dreapta, respectiv PUR, PC, PNL și ALDE.

Nechifor a mai declarat că nu a discutat cu Băișanu de când a fost lansată Alianța dintre Pro România și ALDE și a arătat că speră că ALDE Suceava va transmite la organizația centrală semnăturile strânse pentru candidatura lui Mircea Diaconu.

El a spus că, până acum, cei din Pro România au colectat peste zece mii de semnături de susținere a candidaturii lui Mircea Diaconu la Președinția României și și-a exprimat încrederea că vor fi adunate mai multe semnături decât în campania pentru alegerile europarlamentare.

Nechifor a menționat că nu este tocmai plăcut că în cadrul Alianței „Un om” formată din Pro România și ALDE există probleme în zona ALDE.

„Nu am avut dialog cu zona ALDE. Sunt mișcări la ALDE ceea pentru noi nu e tocmai plăcut”, a spus Nechifor care a menționat că speră ca lucrurile să se clarifice, să fie desemnați corespondenții pe funcții din ALDE pentru că trebuiesc depuse documente la BEJ Suceava.

El a adăugat că a avut discuții cu membri ai ALDE Suceava care susțin alianța electorală cu Pro România și candidatura lui Mircea Diaconu și este încrezător că situația se va reglementa curând deși acum este „un pic în încurcătură” pentru că nu are cu cine dialoga oficial la ALDE Suceava.

Cătălin Nechifor a mai declarat că a constatat că la un an și jumătate de la înființare, Pro România s-a maturizat și că au existat unele nemulțumiri și în Pro România privind înființarea alianței „Un om”, dar că în Pro România membrii de partid sunt atașați valorilor democrației și că atunci când majoritatea decide, cei din minoritate respectă această decizie.

Liderul Pro România a subliniat că urmează o competiție electorală foarte importantă și că obiectivul principal este ca în turul al doilea să intre Mircea Diaconu, un candidat independent.

„Vreau să dăm țării un candidat independent în turul al doilea al alegerilor prezidențiale”, a spus Nechifor, arătând că Mircea Diaconu este în sondaje aproape de scorurile lui Dan Barna și Viorica Dăncilă. (T.B.)


Intră acum și în grupul de