Deputatul Alexandru Băișanu vrea să înființeze în Camera Deputaților grupul „România demnă. România în picioare”. Din grup ar urma să facă parte parlamentari aleși pe lista ALDE, dar și alți deputați


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a anunțat, luni, la Digi 24 că intenționază să părăsească grupul ALDE și să înființeze un nou grup parlamentar intitulat „România demnă. România în picioare”.

Băișanu a spus că nu va pleca din ALDE, iar decizia prin care s-a decis radierea sa din partid va fi contestată în instanță, iar până la o decizie a instanței, radierea este anulată.

El a arătat că dacă cinci dintre parlamentarii grupului ALDE vor pleca din grup, grupul ALDE se desființează în Camera Deputaților.

Băișanu a spus că vor fi mai mulți de cinci deputați care ar înființa un nou grup parlamentar pe care ar vrea să îl numească „România demnă. România în picioare”.

El a atras atenția că președintele ALDE va lăsa ALDE fără grupuri parlamentare și la Senat, unde a fost deja desființat și la Camera Deputaților.

Băișanu a mai declarat că el personal nu a fost înștiințat oficial că ar fi fost radiat din partid așa cum a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ședința conducerii centrale de vineri.

„Până nu primesc o hârtie, eu sau organizația din care fac parte, este că sunt membru ALDE, îmi voi susține în forurile de conducere ale partidului opiniile, voi aduce argumente”, a spus deputatul sucevean.

El a menționat că președintele ALDE vrea să excludă „partidul din partid”. (T.B.)


Intră acum și în grupul de