Nechifor (Pro România):Desființarea grupului ALDE din Camera Deputaților o obligă pe Viorica Dăncilă să vină de îndată în Parlament pentru vot pe remanierea guvernamentală. Alianța de guvenare PSD-ALDE nu mai există nici formal


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele pentru administrație din Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, luni seara, pentru News Bucovina, că desființarea grupului ALDE din Camera Deputaților prin demisiile înaintate de cinci deputați, obligă pe premierul Viorica Dănciă să vină de îndată în Parlament pentru a cere votul pentru remanierea guvernamentală.

Nechifor a explicat că prin desființarea grupurilor ALDE atât din Senat cât și din Camera Deputaților, ALDE nu mai are cum să fie parte a guvernării, așa cum a încercat Viorica Dăncilă să procedeze prin numirea unor membri ALDE în funcții de miniștri.

„Odată cu demisia celor cinci deputați și desființarea grupului ALDE, coaliția de guveranare PSD-ALDE nu mai există nici formal și nici juridic”, a spus Nechifor.

El a arătat că această situația presupune că este necesar un vot în Parlament, indiferent de ceea ce va decide, miercuri, Curtea Constitițională, care a fost sesizată pe înlocuirea miniștrilor remaniați înainte de părăsirea guvernării de ALDE.

„Asta presupune că Viorica Dăncilă trebuie să vină de îndată în Parlament pentru a cere un vot pentru Guvern în formula actuală, iar a aștepta răspunsul CCR la o întrebare care nu mai e de actualitate nu se justifică”, a spus Cătălin Nechifor.

Liderul Pro România crede că situația va fi clarificată ori prin vot privind remanierea sau prin moțiune de cenzură

„Dacă nu vin cu formula de restructurare în Parlament s-ar putea să plece și mai repede de la guvernare prin moțiune de cenzură”, a conchis Cătălin Nechifor.

Cinci deputați ALDE între care și deputatul de Suceava Alexandru Băișanu au anunțat, luni, că demisionează din grupul ALDE fără să plece din partid și că urmează să își înființeze un nou grup parlamentar. (T.B.)


Intră acum și în grupul de