Senatorul PNL Daniel Cadariu, replică fulger la declarațiile senatorului PSD Ioan Stan: Vă lăudați că blocați publicarea de hotărâri de Guvern și pe urmă vă simțiți faultați de președintele țării pentru că respectă Constituția


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a intervenit la scurt timp după ce senatorul PSD Ioan Stan l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că boicotează activitatea Guvernului și îl întreabă pe acesta dacă prin declarațiile din presă prin care recunoaște că a blocat publicarea unei Hotărâri de Guvern a făcut un autodenunț.

„Am constatat cu surprindere că liderul PSD Suceava consideră că respectarea Constituției de către președintele Klaus Iohannis este un gest de boicotare a activității Guvernului. Mă întreb însă în ce să încadrez declarația de astăzi a senatorului Ioan Stan care, nonșalant, recunoaște că el a fost cel care a blocat publicarea în Monitorul Oficial hotărârile de Guvern de schimbare a subprefectului de Suceava pe motiv că ar fi înțelegere cu ALDE. Dacă e autodenunț, atunci merită apreciat”,  a spus senatorul Daniel Cadariu.

Parlamentarul liberal sucevean s-a întrebat în ce calitate senatorul PSD Ioan Stan a intervenit în activitatea altei puteri în stat, blocând, pe criterii politice, un act administrativ.

De când un senator, fie el și președinte de organizație județeană PSD poate decide asupra publicării unor acte normative ale Guvernului României? El blochează publicarea de hotărâri de Guvern și îl acuză pe președintele țării că faultează guvernarea?”, a întrebat Daniel Cadariu.

Senatorul PNL sucevean consideră că singura cale onorabilă prin care Guvernul poate ieși din această situație gravă în care a fost pus de senatorul PSD Ioan Stan este să publice imediat hotărârile de Guvern în cauză.

Guvernul poate să iasă din această situație de o gravitate maximă doar publicând cele două hotărâri de Guvern prin care a fost înlocuit din funcție subprefectul de Suceava. Ioan Stan crede că este în anii 2000 când funcția de prefect era una politică”,  a mai declarat Daniel Cadariu.

Senatorul Ioan Stan a declarat presei locale că EL a blocat publicarea hotărârilor de Guvern prin care a fost schimbat subprefectul de Suceava.

„Noi avem o înţelegere cu ALDE, suntem într-o alianţă și, conform protocolului stabilit la început, funcţia de subprefect de Suceava revine ALDE”.

Stan a recunoscut că tot el a solicitat și schimbarea subprefectului din funcţie după ce „ALDE a anunţat că iese de la guvernare”


Intră acum și în grupul de