Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, întrebată dacă va candida în alegerile locale la Primăria Suceava sau la Consiliul Județean: În politică, să nu spui niciodată, niciodată. Orice funcție poate fi o provocare VIDEO


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a evitat, miercuri, la Interviurile News Bucovina să spună dacă va candida la alegerile locale din 2020, dar a menționat că în politică, niciodată nu se spune niciodată.

Ea a fost întrebată dacă se gândește să candideze la Primăria municipiului Suceava sau la președinția Consiliului Județean Suceava, dar a evitat un răspuns.

Vezi de la mintul 28

„În politică niciodată nu se spune niciodată.(…) Sunt atâtea schimbări, atâtea modificări. Munte cu munte s-au întâlnit”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a menționat că în prezent este prefect al județului Suceava după doi ani și jumătate de conducere la nivelul unui județ foarte greu, al doilea județ ca suprafață din țară, cu cel mai mare număr de unități administrativ-teritoriale.

„Lucrez foarte bine cu primari și știți că avem 114 primari, fiecare cu personalitatea lui”, a spus prefectul.

Ea a mai arătat că funcția de prefect a pus-o într-o situația foarte ingrată din perspectiva faptului că toată lumea are foarte multe așteptări de la o funcție care presupune coordonarea a tot ce se întâmplă, ce mișcă în județ, de la instituții deconcentrate la unități administrativ-teritoriale.

„Pe de altă parte, pârghiile pe care le are prefectul ca instituție sunt atât de general conturate și de principiu încât ori poți să spui că poți să faci tot și orice, ori nimic”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a mai declarat că într-un context politic din ultimii doi ani, din 2017,  de când „am avut o opoziție foarte gălăgioasă și fără abordare constructivă” prefectul, înalt funcționar public și apolitic, reprezentând un guvern politic în teritoriu, a avut o misiune ingrată.

Mirela Adomnicăi a arătat că această situație la Suceava cu un specific politic local deosebit față de alte județe, ”cu mult spectacol, multe imagini, multe declarații”, a fost foarte greu pentru ea, din perspectiva aceasta să mențină un echilibru și că ceea ce și-a dorit, ca Instituția Prefectului să fie ținută departe de dezbaterile politice, a reușit.

„Ceea ce mă bucură după doi ani de zile este că inclusiv din partea primarilor PNL am primit recunoașterea faptului că am fost un prefect corect”, a spus prefectul.

Ea a mai declarat că a avut multe funcții de-a lungul timpului și ceea ce și-a dorit a fost să lase loc de „Bună ziua” și o impresie bună în ceea ce privește modul în care și-a îndeplinit atribuțiile.

Întrebată dacă ar înclina spre o candidatură la Consiliul Județean Suceava, ea a răspuns că orice funcție poate fi o provocare.

„Orice funcție poate fi o provocare, și orice funcție poate fi îndeplinită cu succes dacă ești de bună-credință, înțelegi de ce ești acolo, ești un om dintre oameni și pentru oameni”, a conchis Mirela Adomnicăi. (T.B.)


Intră acum și în grupul de